Novosti

28/10/2013

Održana završnica prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom

U organizaciji Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom proteklog je vikenda u osnovnoj školi Veli Vrh održana završnica prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom na kojemu je nastupilo ukupno 9 klubova iz cijele Hrvatske.
Uz pokrovitelje, organizatore i brojne donatore, svečanom otvaranju prisustvovao je i pročelnik UO za društvene djelatnosti Grada Pule Erik Lukšić koji je svim natjecateljima poželio što bolji plasman i uspjeh u daljnjoj karijeri.
Natjecanje je okupilo preko 160 natjecatelja iz 13 boćarskih klubova osoba s invaliditetom.

Nakon četiri odigrana kola diljem Hrvatske (Zagreb, Požega i Rijeka) boćar BKOSIŽ "˜Istrijana"™ Davor Komar je u Puli po sedmi puta uzastopno prvak Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom.

Melisa Osmanović u svojoj je kategoriji osvojila 2. mjesto (srebro), čime je ujedno postala i drugu godinu za redom najbolja boćarića s invaliditetom Hrvatske.

Treće mjesto (broncu) u svojoj kategoriji BC2 namijenjenoj boćanju osoba oboljelih od cerebralne paralize osvojila je Lara Dabić iz Čepića, a 4. mjesto u svojoj kategoriji BC3 osvojila je Samanta Lukšić iz Jurani, također članice BKOSIŽ "˜Istrijana"™, kao i Goran Brala iz Fažane koji je osvojio 8. mjesto u svojoj kategoriji BC2.