Novosti

31/10/2013

Ekonomisti i ekonomistice zauzeli prvo mjesto u košarci

Već standardno od kada je započelo košarkaško prvenstvo srednjih škola, tribine  dvorane Pattinaggio (SC Mirna) prepune su navijača koje bodre svoje škole. U rano jutarnjim satima,dobru atmosferu ne unose samo navijači nego i lijepa košarka u muškoj i ženskoj konkurenciji. 

Drugo kolo u muškoj konkurenciji otvaraju ekipe Tehničke I i Talijanske škole (Dante Alighieri). Na parketu je momčad Tehničke I,naročito u prvom djelu utakmice izgledala nešto sigurnije ,međutim tu sigurnost nisu znali pretočiti  u koševe ,te je tako Talijanska škola solidno parirala Tehničarima u svim fazama igre. Drugo poluvrijeme Tehničari otvaraju sa 4 koša prednosti  (13:9),koje tokom treće četvrtine Talijanska škola sustiže,ali su Tehničari  onda taktički sjajno odigrali zadnja dva napada te pobijedili 29:25.

Nakon prošlotjednog poraza od Ekonomske,momčad Š.T.U.T -a iskupila se svojim navijačima pobijedivši Tehničku II 54:31. U prvoj je četvrtini odmah bilo jasno da je Š.T.U.T ipak za klasu bolja momčad  koju krase odlični pojedinci taktički vrlo disciplinirani. Nakon što je treću četvrtinu Š.T.U.T završio sa 20 koševa prednosti, voditelj momčadi Prof. Siniša Ivanković odlučuje stavit u igru drugu petorku,koja je do kraja utakmice uspjela zabiti još 6 koševa.

Momčad Medicinske škole sastavljena od rukometaša i nogometaša,uz sav trud i borbenost koju su pokazali tokom igre ,ipak nije mogla parirati Gimnazijalcima, koji su kao iskusni poznavatelji košarke nadigrali vršnjake iz Medicinske i u obrani i u napadu. Bio je to  dan Luke Pajkovića, koji je najviše razigravao svoju ekipu, imao najviše skokova ali i pogodio 17 koševa. Rezultat svega je 53:6 za Gimnaziju.

Šuteri Ekonomske škole bili su izrazito nadahnuti u zadnjoj utakmici kola protiv momčadi Strukovne. Konačni rezultat 74:41 za Ekonomsku dovoljno govori o kvaliteti košarke koje su prikazali obje momčadi. Toni Perković zabio je  20 koševa na utakmici,zajedno sa ostalim dečkima u ekipi čini jednu vrlo kompaktnu i organiziranu momčad s kojom će se teško nositi  bilo koja košarkaška momčad na prvenstvu.

U ženskoj su  konkurenciji odigrale Ekonomistice i Tehničarke, dok su ekipe Medicinske i Gimnazija ovo kolo bile slobodne. Izrazito borbene obje ekipe a naročito Matea Pliško(Ekonomska), koja je u više navrata zadivila publiku svojom željom da zadrži odnosno oduzme loptu Tehničarkama. Prva četvrtina izjednačena, no onda u drugoj četvrtini Ekonomistice odlaze na +10, što je do kraja bilo neuhvatljivo za djevojke iz Tehničke škole, koje  na kraju gube 11:19. Najraspoloženija među Ekonomisticama bila je Elen Del Bianco sa  8 koševa, dok je u redovima Tehničke to bila Tea Rojnić sa 7 koševa.