Novosti

05/11/2013

Veruda bez poraza u nogometu

Veruda je  još u prethodnom kolu osigurala prvo mjesto u skupini, s druge strane ekipi Centra trebala je pobjedu da zadrži drugo mjesto i tako osigura prolazak u drugi krug. Centar otvara bolje utakmicu, dečki su bili željni golova, visoko napadaju, gađaju vratnice, prečku, golmana ali lopta nikako da uđe u gol, međutim u 10 minuti Luka Špelić za Verudu iz prve prave prilike pogađa za 1:0. Do kraja prvog poluvremena Centar se nije uspio oporaviti od primljenog gola, dopustivši da Veruda još nekoliko  puta zaprijeti golmanu Centra Lorberu Edvinu,koji je bio izvanredan na golu te  je sjajnim obranama držao svoju ekipu u igri. Drugo poluvrijeme Veruda  i dalje ima inicijativu, ali ovoga puta Diego Baković (Centar) pogađa za 1:1 i vraća sve na početak. Momčad Centra nije stigla ni proslaviti svoj gol,kada je uslijedio novi šok, nakon izvođenja lopte sa centra odmah se oslobađa Luka Špelić i povisuje na 2:1. U nastavku je još Aron Xhemali pogodio treći gol i na taj način stavio točku na i za definitivnih 3:1 za Verudu.

U drugoj utakmici kola, snage su odmjerili Vidikovac i Monte Zaro. Momčad Monte Zara tražila je prvu pobjedu u ovoj sezoni, međutim to se ni ovoga puta nije dogodilo. Marin Belančić (Vidikovac) iz prvog napada pogađa za 1:0, a pet minuta nakon prvog  gola povisuje na 2:0. Niti nakon drugog gola Monte Zaro nije se predavao a upornost im se isplatila u zadnjim sekundama prvog poluvremena,kada Kristijan Knezević smanjuje na 2:1.U drugom djelu  nije bilo golova,a najbolje su se iskazali golmani obje ekipe, naročito Leonardo Sabatti koji je svojim obranama sačuvao netaknutu mrežu i tako postao najzaslužniji igrač što je ekipa Vidikovca uzela sva 3 boda.

U zadnjoj utakmici kola, po laganoj kiši i skliskom terenu, momčad Giuseppine Martinuzzi nadala se svojim prvim bodovima. Tone Peruška trebala je pobjedu za prolazak u drugi krug. Na samom početku utakmice bilo je jasno da će Tone Peruška ostvariti svoj cilj. Nakon prvih 5 minuta momčad Tone Peruška  vodila je sa 3:0,  motivirani Petar Žilić  nizao je gol za golom. Igrači Giuseppine Martinuzzi probudili su se tek nakon devetog primljenog gola. Rony Geromela i Filip Omrčen dali su tri počasna gola za svoju momčad i tako smanjili visoku pobjedu Tone peruška od 9:3.

Nakon petog odigranog kola u drugi krug prolaze :

Stoja -Tone Peruška

Vidikovac -Veruda

Rezultati V kola odigranog 4.studenog 2013 god

Veruda -Centar 3:1

Vidikovac -Monte Zaro 2:1

Giuseppina Martinuzzi-Tone Peruška 3:9