Novosti

09/11/2013

Štinjanci aktivno sudjelovali u inicijativi Grada za zajedničku izradu proračuna za 2014. godinu

"Vi ste prvi koji dolazite u Štinjan" kazali su predstavnicima grada Pule mještani Štinjana koji su, uz pohvale, i aktivno sudjelovali u inicijativi grada Pule koja omogućuje aktivno sudjelovanje zainteresiranih u izradi kvalitetnog proračuna Grada Pule za 2014. godinu kroz izravni kontakt s građanima.

Štinjanci su pohvalili održavanje i suradnju s nadaleko poznatim festivalima Outlook i Dimensions koji su donijeli toliko željeno produljenje sezone baš u Štinjanu i šire, svrstavši istodobno Pulu među top svjetske destinacije bass glazbe i soundsystem kulture. Izvan sezone Štinjan, po njihovu mišljenju, ulazi u letargiju te su predložili gradu da naruči studiju za projektiranje multimedijalnog centra u Štinjanu kao što je to napravljeno za uređenje Trga kralja Tomislava na Verudi. Žitelji ovog prigradskog naselja, koji poslovno, administrativno i kulturno gravitiraju Puli, žele dodatne sadržaje i izvan sezone kao što su knjižnica, klub umirovljenika i slični sadržaji od lokalnog značaja, kao i ulaganja u novi vrtić. Predlažu da se protokolarno obilježavaju važne obljetnice u Štinjanu.. Nadalje, istaknuli su potrebu proširenje groblja u Štinjanu, na što im je direktor Monte Gira Darko Buršić kazao kako je to u planu za 2015. godinu uz preduvjet uspješnog rješavanja imovinsko - pravnih odnosa.

Druženjem predstavnika grada Pule i direktora komunalnih poduzeća s žiteljima štinjanskog područja, koje obuhvaća čak 6 posto ukupnog stanovništva Pule, završene su konzultacije za izradu proračuna za 2014. godinu po mjesnim odborima, a dostavljeni prijedlozi već se raspravljaju kako bi se mogli uvrstiti u završni prijedlog proračuna.