Novosti

13/11/2013

U finalu Medicinari bolji od Gimnazijalaca

U dvorani Pattinaggio u organizaciji Saveza sportova Grada Pule odigrala se završnica odbojkaškog prvenstva srednjih škola u muškoj konkurenciji . Nastupile su sljedeće ekipe; Medicinska, Gimnazija,Talijanska (Dante Alighieri), Tehnička.

U prvoj polufinalnoj utakmici Medicinari su bili bolji od ekipe Talijanske škole (Dante Alighieri) rezultatom 2:0 u setovima. Pri kraju drugog seta momčad Talijanske škole (Dante Alighieri) približila se na samo jedan poen razlike (23:24), međutim falilo je još malo hrabrosti da preokrenu rezultat, te su na kraju ipak izgubili 2:0 u setovima i dopustili Medicinarima da prođu u finale.

U drugoj polufinalnoj utakmici  Gimnazija je bila bolja od Tehničke 2:1 u setovima. Iako su Tehničari dobili prvi set 25:23, u nastavku nisu uspjeli zadržati  isti tempo igre, dopustivši  da se Gimnazijalci odličnim dodavanjima i još boljim smečevima  u drugom i trećem setu plasiraju u finale.

Utakmicu za treće mjesto igrala se između Talijanske škole (Dante Alighieri) i Tehničke. Najraspoloženiji u redovima Talijanske škole (Dante Alighieri)bio je Mario Milotić, koji je sjajno razigravao svoju momčad pogotovo u prvom setu.  Nakon što su izgubili prvi set 25:19,Tehničari su  podigli razinu igre u drugom setu i to se odmah odrazilo i na rezultat, igrao se poen za poen i tako sve do rezultata 22:22 nakon čega je ekipa Talijanske škole ostala koncentriranija te nakraju slavila 25:23 i zasluženo osvojila treće mjesto.

Nakon što su prošlog tjedna u ženskoj konkurenciji u finalnom dvoboju  Medicinarke izgubile od Gimnazijalki, u muškoj je konkurenciji završilo suprotno.  Medicinari su odlično blokirali na mreži i time praktički odradili više od pola posla. Aljoša Konjević (Gimnazija) ovoga puta nije bio toliko precizan fazi napada, te su sve to vješto iskoristili Medicinari koji su preko raspoloženog Marina Stojčevića osvojili zlatnu medalju ,dok je Gimnazija na kraju i ove godine  pripalo srebro.

Rezultati završnice odigrane 12. studenog 2013. godine.

Polufinale

Medicinska -Talijanska (Dante Alighieri) 2:0 (25:21),(25:23)

Tehnička -Gimnazija 1:2 (25:23),(11:25),(11:15)

Za treće mjesto

Talijanska (Dante Alighieri) -Tehnička 2:0 (25:19),(25:23)

Finale

Medicinska - Gimnazija 2:0 (21:25),(16:25)

Za Gimnaziju igrali su sljedeći igrači: Marko Kajfeš, Kristian Ilić, Petar Grbac, Andrea Marković, Aljoša Konjević, Daniel Nikolić. Voditelj Profesor Marko Simić

Za Medicinsku igrali su sljedeći igrači: Luka Ličanin, Teo Trbora, Marko Jurišić, Mateo Dalen, Mario Matanović, Domagoj Tomičić, Siniša Smoljanić, Dorijan Dejanović, David Mataju, Martin Stojčević, Rok Ljevar, Marijan Krčalić. Voditelj Profesor Goran Jovanović