Novosti

14/11/2013

Klizalište ove zime na pulskoj rivi

Gradonačelnik Boris Miletić danas je u nazočnosti gradskih pročelnika održao tiskovnu konferenciju o 36 akta donesena u razdoblju od 23. listopada do 13. studenog 2013. godine.

Na konferenciji za tisak je, između ostalog, predstavljena Odluka kojom se daje suglasnost Javnoj ustanovi "Pula Sport" za odabir najpovoljnije ponude za nabavu usluge klizanja u natkrivenom klizalištu u razdoblju od 02. prosinca 2013. do 31. siječnja 2014. godine. Čitav projekt realiziran je u suradnji s privatnim partnerom, tvrtkom Sportski centar Tivoli d.o.o. Površine 450 kvadratnih metara klizalište će biti smješteno na platou koji se nalazi na ograđenom dijelu rive na potezu od riječkog gata prema željezničkom kolodvoru (dio rive turističke namjene), za što je prostor osiguran u suradnji s pulskom Lučkom upravom. Upravo radi veće dostupnosti, odnosno blizine Puležanima odlučeno je postavljanje klizališta baš na tu lokaciju.

Predstavljena je i Odluka o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje dodatne liste za kupnju stanova koji se grade po Programu društveno poticane stanogradnje. Naime za preostalih osam stanova provest će se novi natječaj, a rok za prijave počinje teći od idućeg ponedjeljka u trajanju od 30 dana. Pri završetku je gradnja dvije zgrade na lokaciji u Šijani, a prema riječima pročelnika UO za prostorno uređenje Damira Prhata u dodijeljene stanove građani će se useliti do kraja ovog mjeseca.

Donesena je i Odluka o kupoprodaji poslovnih prostora i garaža u vlasništvu Grada Pule dosadašnjim zakupcima. Na prodaji su nekretnine na području autobusnog kolodvora i Ulici 43. Istarske divizije. "Do sada su zaprimljena 44 zahtjeva, a oko 20 zahtjeva je zaprimljeno za kupnju gradskih garaža", izvijestio je Prhat.

Grad Pula donio je i Odluku kojom se i dalje daje na uporabu, bez naknade, prostor  Hrvatskom Crvenom križu - Gradskom društvu Crvenog križa.

Između ostalog u navedenom razdoblju donesena je i Odluka o imenovanju članova Vijeća za suradnju na promicanju i razvitku bilateralne i regionalne suradnje u području zaštite ljudskih prava i prava nacionalnih manjina. Ovom Odlukom imenuju se u Vijeće predstavnici Grada Pule - Boris Miletić (gradonačelnik) predstavnik; Elena Puh Belci (zamjenica gradonačelnika) zamjenica predstavnika. Dana 16. listopada 2013. godine sklopljen je Okvirni sporazum o suradnji na području zaštite ljudskih prava i prava nacionalnih manjina. Okvirni sporazum, potpisali su Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu, Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Istarska županija, Grad Pula i Općina Medulin. Zajednički interes potpisnika Okvirnog sporazuma je promicanje i razvitak bilateralne i regionalne suradnje u području zaštite ljudskih prava i prava nacionalnih manjina, kao važnog sadržaja demokratskog razvoja svake države, te elementa kohezijske politike Europske unije. Za realizaciju Okvirnog sporazuma i pripremu konkretnih programa i projekta osniva se Vijeće za suradnju koje čini po jedan predstavnik svih potpisnika, a svaki član će imati i svog zamjenika.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 23. listopada do 13. studenog 2013. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.