Novosti

20/11/2013

OŠ Veruda prva u malom nogometu

U organizaciji Saveza sportova Grada Pule,na terenu OŠ Vidikovac održana je završnica malonogometnog prvenstva osnovnih škola u kojoj su nastupile sljedeće ekipe: Veruda, Vidikovac, Tone Peruška i Stoja.

Pobjedom nad Tone Peruškom Stoja je izborila finale rezultatom 5:2. Nakon manje atraktivnog prvog poluvremena, u drugom djelu bude se napadači obje momčadi. Nešto spretnija bila je obrana Stoje, naročito golman Marko Kelecija koji je sjajnim obranama spašavao svoju momčad i tako davao samopouzdanje cijeloj svojoj ekipi.

Uspavano su djelovali igrači Vidikovca tokom prvog poluvremena druge polufinalne utakmice. Dvojac Luka Miškulin i Luka Špelić iz momčadi Verude iskoristili su svaku grešku protivničke momčadi. Iako je Vidikovac  imao posjed lopte tokom drugom poluvremena nisu uspijevali prevariti obranu Verude i zabiti više od jednog gola. Počasni gol za Vidikovac zabio je Stefan  Antanasaković i tako barem malo ublažio uvjerljiv poraz  od 5:1.

Imala je ekipa Vidikovca motiv više da ove godine  protiv ekipe Tone Peruška osvoji brončani pehar nakon prošlogodišnjeg poraza od Centra. Međutim nisu dobro ušli u utakmicu, nakon nespretne pogreške u obrani, inače sjajnog napadača  Ivana Giljanovića, Petar Živković pogađa za 1:0, a do samoga kraja prvog djela  momčad Tone Peruška povisuje na 3:0. Drugo poluvrijeme obilježio je  Marin Belančić koji zabija dva gola za Vidikovac, ali  to nije bilo dovoljno jer su Ermin Mustafić i raspoloženi Petar Živković povisili na konačnih 5:2 Tone Peruška.

Ove se godine ponovilo prošlogodišnje finale  u kojem je Stoja slavila protiv Verude rezultatom 7:2. Međutim ove je godine Stoja ostala bez svog  ponajboljeg strijelca, odnosno Deana Moravca  koji zbog ozljede nije mogao nastupiti. U prvom poluvremenu najviše su se istakli golmani obje momčadi, koji su zadržali netaknute mreže. U drugom se poluvremenu bitka vodila najviše na centru terena, kao da su i jedna i druga momčad čekali penale. No, onda je pri samom kraju utakmice uslijedio šok za Stoju, Verudeži su presjekli loptu na sredini terena i gurnuli je Luki Miškulinu  koji ostaje jedan na jedan s golmanom i spretno pogađa donji desni kut za konačnih 1:0.

Rezultati završnice odigrane 18.studenog  2013 godine:

Polufinale

*Stoja-Tone Peruška 5:2

*Veruda- Vidikovac 5:1

Za treće mjesto

*Tone Peruška- Vidikovac 5:2

Finale

*Stoja -Veruda 1:0

Za Verudu igrali su : Dino Crljenica, David Paić, Alan Halilović, Aron Xhemajli, Milan Rakazović, Luka Špelić, Luka Miškulin, Noel Radolović, Tin Šošić. Voditelj Profesor Saša Breščić

Za Stoju Igrali su : Marko Kelecija, David čorić, Patrik Vujica, Matija Milutinović, Marko Iveša, Leon Magdić, Daniel Moravac, Vinko Magdić, Borna Vujica. Voditeljica Profesorica Daniela Štifanić-Fioranti.