Novosti

20/11/2013

Istarsko gospodarstvo jučer i sutra u Središnjoj knjižnici

Gradska knjižnica i čitaonica Pula jedan je od domaćina međunarodnog znanstvenog skupa " Istarsko gospodarsvo jučer i sutra" koji započinje u četvrtak, 21. studenog 2013. godine u 18.00 sati u Središnjoj knjižnici svečanim otvaranjem izložbe "Gospodarstvo Pule od sredine 19. stoljeća do Prvog svjetskog rata - iz fundusa Gradske knjižnice i čitaonice Pula". 

U subotu, 23. studenog 2013. godine na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli u skladu s temom "Poveznica gospodarstva s obrazovanjem, znanošću i kulturom", svojim će se izlaganjem predstaviti ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula, Nela Načinović. Naslov izlaganja bit će "Gradska knjižnica i čitaonica Pula u službi gospodarstva Istre". 
Moderatori ove sesije bit će Raffaele Santoro, Nela Načinović i Jusuf Šehanović. 

Cilj je skupa da se kroz međusobno propitivanje te razmjenu iskustva između znanstvenika i povjesničara s jedne strane te institucija koje zastupaju gospodarstvo i lokalne vlasti kao kreatora gospodarske politike analizira povijest gospodarstva Istre te predlože ideje za neki budući razvoj. Naglasak će biti i na valoriziranju gospodarske baštine kao nove turističke ponude, implementaciji ICT tehnologije, interregionalnoj suradnji i mogućnosti koje nude fondovi EU kako bi se osnovao najavljeni Multidimenzionalni muzej gospodarstva Istre.