Novosti

20/11/2013

Otvoren 10. simpozij distrofičara Istre

U pulskom hotelu Histria svečano je danas otvoren jubilarni, 10. simpozij distrofičara Istre - "Ususret zdravlju" koji se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Jospovića.

Predsjednik Društva distrofičara Istre Davor Komar u uvodnom je govoru zahvalio brojnim udrugama, organizacijama i pojedincima koji su doprinijeli održavanju ovog rastućeg simpozija ističući pritom njegovu važnost i činjenicu da ove godine 600-tinjak sudionika očekuje čitav niz zanimljivih predavanja.

Otvorenju su, između ostalih, prisustvovali i pulski gradonačelnik Boris Miletić te dožupan Miodrag Čerina, koji su pohvalili napore i nesebični angažman brojnih članova Društva koje svakodnevno ulažu svoje vrijeme i trud kako bi osobama s invaliditetom omogućili dostojanstven život.

Nakon svečanosti otvaranja uslijedilo je predavanje predsjednice Saveza društava distrofičara Hrvatske Marice Mirić koja je govorila o inkluziji i slobodi kretanja osoba s invaliditetom. Predsjednik Zajednice Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske Zorislav Bobuš održao je predavanje o konvenciji UN-a o pravima "OSI" pet godina nakon stupanja na snagu, dok je profesor Anton Zupan s Univerzitetnog rehabilitacijskog Inštituta Slovenije govorio o ocjeni sposobnosti za upravljanje osobnim vozilima osoba oboljelih od neuro-muskularnih bolesti.