Novosti

21/11/2013

"Open Days 2013" - Europa u mojoj regiji/gradu

Grad Pula-Pola se ove godine, na poziv Europske komisije i Odbora regija, odnosno organizatora programa "Open Days 2013", pridružio programu obilježavanja "11. Europskog tjedna Regija i Gradova/11th European week of Regions and Cities" organizacijom lokalne manifestacije - Predavanja za studente "Zaštita voda na krškom području - izazovi za budućnost".

Predavanje za studente održat će se sutra, u petak 22. studenoga 2013. godine od 9 do 14 sati u Auli magni Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" - Sveučilište Jurja Dobrile u Puli (Preradovićeva 1).

O PROGRAMU "OPEN DAYS 2013"

Europski tjedan regija i gradova, program Open Days se 11. puta održao u Bruxellesu od 7. do 10. listopada 2013. Ove je godine okupio gotovo šest tisuća predstavnika iz europskih zemalja među kojima i Grad Pula-Pola te Istarska županija. Sudionici su kroz gotovo stotinu radionica, debata i seminara izložili svoje razvojne kapacitete za implementaciju europske kohezijske politike te još jednom demonstrirali važnost lokalne i regionalne razine u njenom uspješnom ostvarivanju.

O PROGRAMU "EUROPE IN MY REGION/CITY - EUROPA U MOJOJ REGIJI/GRADU"

"Europe in my region/city - Europa u mojoj regiji/gradu" je naziv za mnogobrojne događaje koji se održavaju svake godine, od 2006., u cijeloj Europi, a vezani su za Europski tjedan regija i gradova - Open Days u Bruxellesu.

Lokalne manifestacije-loval events organiziraju se između mjeseca rujna i studenog s temom tematskih prioriteta "Open Daysa" u cilju podizanja svijesti o utjecaju politika EU-a na navedene regije ili gradove i uspostavljanju učinkovitije komunikacije s građanima Europe. Lokalni eventi mogu, ovisno o njihovim ciljevima i formi organizacije (npr.: konferencija, radionica, radio/TV emisija ili izložba), biti namjenjeni različitoj publici: javnost, potencijalni korisnici regionalne politike EU-a, stručna publika, znanstvenici i mediji.

Ove godine partneri su pozvani s ciljem organizacije lokalnih manifestacija sa slijedećom tematikom: regionalni i urbani razvoj, novi program kohezijske politike za 2014 - 2020 i regionalni aspekti strategije Europa 2020 za veći rast i zapošljavanje.