Novosti

22/11/2013

Stoji pripao derbi

U organizaciji saveza sportova Grada Pule, u dvorani osnovne škole Šijana odigrano je II.kolo košarkaškog  prvenstva osnovnih škola u ženskoj konkurenciji .

Prva utakmica na rasporedu odigrala se između ekipe Centra i Vidikovca. Nakon što su katastrofalno otvorile prvenstvo, visokim porazima od preko 30 koševa razlike obje su momčadi imali priliku za iskupljenje. Puno bolje ulaze u utakmicu Vidikovčanke i već u prvoj četvrtini rade 12:0. I u drugoj četvrtini Vidikovac  nastavlja visoko napadati ,prisiljavajući ekipu Centra na pogreške te na taj način djevojke iz Vidikovca već u prvom poluvremenu imaju solidnu prednost ,odnosno 20:0. Jedini koš za Centar zabija Tokić AnaMarija ,dok su za Vidikovac najefikasnije bile Donata Antea Starčić i Nina Božac svaka sa po 8 koševa za konačnih 25:2.

Košarkašice Stoje slavile su protiv Šijane rezultatom 16:13 te na taj način preuzele vodeću poziciju na ljestvici . Prva je četvrtina završila izjednačeno (4:4), međutim u drugoj četvrtini Stoja radi prednost od 3 koša  koju uspijevaju zadržati do samoga kraja . Utakmicu je obilježilo bezbroj prekršaja zbog čega su obje momčadi u svakoj četvrtini bile u bonusu no, to igračice nisu znale iskoristiti. Najbolja u redovima Stoje bila je Nina Erceg sa 9 koševa,dok je za Šijanu ponovno najefikasnija bila Melisa Šupuk sa 6 koševa.

Rezultati II. kola odigranog 21.studenog 2013. Godine:

Centar -Vidikovac 2:25   (0:12),(0:8),(2:2),(0:3)

Stoja - Šijana 16:13 (4:4),(9:5),(0:2),(3:2)