Novosti

27/11/2013

U pulskoj Općoj bolnici otvoren Objedinjeni hitni bolnički prijem

Ministar zdravlja Rajko Ostojić,istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić svečano su danas u pulskoj Općoj bolnici otvorili Objedinjeni hitni bolnički prijem.

Cjelokupna investicija iznosi 4,8 milijuna kuna, a financirana je sredstvima Ministarstva zdravlja u sklopu projekta unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu.

"Objedinjeni hitni bolnički prijem je zrcalo organiziranosti, stručnosti i humanosti. Pulska opća bolnica ima izvrsne liječnike i sjajne medicinske sestre i takav je prostor bio neophodan prvenstveno radi građana cijele županije i turista tijekom sezone", rekao je Ostojić koji je podsjetio da je inicijativa za otvaranjem hitnog bolničkog prijema potekla od gradonačelnika Pule Borisa Miletića koji je kao saborski zastupnik 2009. godine amandmanom predložio uređenje hitne službe Opće bolnice Pula zbog neadekvatnih uvjeta rada te zastarjelosti objekta i opreme.

Pulskom gradonačelniku na tome je zahvalio i istarski župan Valter Flego koji je izrazio zadovoljstvo otvaranjem novog odjela istaknuvši da je prvi kontakt bolnice s građanima od iznimne važnosti, a takva investicija pokazuje da se zajedno može učiniti iskorak i u pružanju zdravstvene usluge.

Sanacijska upraviteljica Irena Hrstić, istaknula je kako objedinjeni hitni bolnički prijem olakšava rad medicinskom osoblju, ali i omogućuje pacijentima da lakše dođu do liječnika. Dodala je kako se nada da će svojim radom opravdati ovu veliku investiciju te pružiti ljudima još kvalitetniju uslugu.

Osvrnuvši se na pitanje izgradnje nove bolnice u Puli Ostojić je kazao kako je prije sedam dana Europskoj investicijskoj banci predan zadnji dokument koji je tražila te kako vjeruje da će pozitivna potvrdna informacija stići do početka veljače 2014. godine. OIstaknuo je i kako je i županu Valteru Flegi danas dao zeleno svijetlo da krene u postupak pripreme za javno nadmetanje.