Novosti

28/11/2013

Predstavljena novoizgrađena Pulaprometova radionica

Pulski gradonačelnik Boris Miletić i direktor Pulaprometa Igor Škatar obišli su danas novoizgrađenu servisnu radionicu Pulaprometa koja je namijenjena servisiranju autobusa.

Riječ je o radionici koja se proteže na 2.800 četvornih metara, izgrađena je prema najvišim standardima i opremljena je svim potrebnim uređajima i opremom za nesmetan i kvalitetan rad dok se u sklopu radionice izgrađene i sve pomoćne i prateće prostorije. Pulapromet je ovim objektom dobio suvremenu radionicu, koja će doprinijeti kvalitetnijem održavanju autobusa, bolje uvjete za rad zaposlenika na održavanju kao i bolju zaštitu okoliša.

Pulski gradonačelnik izrazio je zadovoljstvo viđenim te je dodao kako će ova suvremeno opremljena radionica uvelike olakšati posao djelatnicima koji sad imaju puno bolje uvjete za rad. Miletić je naglasio i to kako će Pula, kao i do sad, i dalje promovirati i poticati korištenje javnog gradskog prijevoza.

Direktor Pulaprometa Igor Škatar zahvalio je Gradu Puli na podršci u izgradnji ovog objekta te je pojasnio kako je cjelokupna infrastruktura izrađena sukladno važećim propisima uz maksimalnu zaštitu okoliša poput pročiščivača otpadnih voda s odvajačima masnoća, odvojene odvodnje oborinskih i fekalnih voda i slično.

Vrijednost investicije iznosi 4,5 milijuna kuna, a čitav objekt je izgrađen sukladno suvremenim energetskim zahtjevima te ima energetski certifikat klase "B".Okoliš je uređen novim asfaltnim slojem, zelenim površinama, ogradom i ulaznom rampom.