Novosti

05/12/2013

Perspektive programa podrške roditeljstvu u Istarskoj županiji

Obiteljski centar Istarske županije, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije i Grad Pula 16. prosinca 2013. u hotelu "Pula" organiziraju konferenciju "Perspektive programa podrške roditeljstvu u Istarskoj županiji". Konferencija je namijenjena širokom krugu stručnjaka zainteresiranih za dobrobit djece, roditelja i obitelji.

Programi podrške roditeljstvu zauzimaju važno mjesto u prevenciji problema u ponašanju te čuvanju i unaprjeđenju mentalnog zdravlja i djece i roditelja, time također doprinoseći općoj produktivnosti i zdravlju zajednice. U Istri su oni sve su brojniji i kvalitetniji, no istodobno rastu i potrebe suvremenih obitelji za podrškom.

 Ciljevi konferencije:

·         Upoznati sudionike sa suvremenim spoznajama o vrijednostima programa za roditelje i mjestu programa podrške roditeljstvu u prevenciji problema u ponašanju djece i mladih

·         Upoznati stručnjake s karakteristikama učinkovitih roditeljskih programa i rezultatima evaluacije programa za roditelje u Istri (projekt Preffi)

·         Predstaviti dio programa podrške roditeljstvu koji se provode na području Istarske županije te provoditeljima programa omogućiti razmjenu iskustava

·        Otvoriti raspravu o mogućnostima za unaprjeđenje programa podrške roditeljstvu