Novosti

10/12/2013

Pulske Gazele na prijemu kod dogradonačelnice Elene Puh Belci

Zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Elena Puh Belci primila je danas u prostorijama Komunalne palače članice i predstavnice kluba sportsko ritmičke gimnastike "Gazela"koje uskoro slave 20. godišnjicu rada.

Čestitavši im na dosadašnjem radu, zamjenica gradonačelnika naglasila je kako je Pula ponosna što ima tako uspješne sportašice te kako vjeruje da će i dalje s ponosnom predstavljati svoj grad na brojnim nadolazećim natjecanjima.

"Počeli smo prije 20 godina, tada su nas zvali djevojke s igračkama, a danas nas kolege u sportu uvažavaju kao ravnopravne sportašice", kazala je trenerica Duška Kupres Duraković dok je predsjednica Zdenka Buić dodala kako je ovo jedan od rijetkih sportova za ljepši spol, te je ujedno izrazila zadovoljstvo da je Klub dogurao do toga da ima prvakinje države. Više o svakodnevnim treninzima i kostimima rekla je tajnica i trenerica Jelena Popović. "Kostime šivamo i kupujemo od ukrajinskih i ruskih natjecateljica", istaknula je Popović i pojasnila da u klubu djeluje šest trenera za 8 grupa, te da se vježba po nekoliko sati dnevno i to svaki dan osim nedjelje, što su potvrdile i natjecateljice koje se u Klub upisuju već s tri godine. Klub trenutno broji 130 članica, kazale su trenerice i dodale da se godišnje upisuje i ispisuje 50-ak članica. I ove godine Gazele su sudjelovale na državnom prvenstvu u grupnim vježbama i postale su najuspješniji Klub na tom natjecanju sa osvojena dva zlata i jednim srebrom.

U četvrtak 12. prosinca 2013.g. u Domu sportova Mate Parlov u Puli KSRG Gazela održat će svečani prikaz rada Kluba povodom 20-te obljetnice istog. Kroz večernji će program pokušati dočarati razvoj Kluba kroz godine, od njegova osnutka pa do danas.