Novosti

10/12/2013

Mještani Fiorina donirali vozilo Društvu distrofičara Istre

Zahvaljujući angažmanu i dobrim ljudima iz mjesta Fiorini kraj Brtonigle koji su organizirali humanitarnu akciju "U Fiorinima kuca veliko srce", danas je Društvo distorfičara Istre bogatije za jedno vozilo. Naime, kako je pojasnio predsjednik udruge Davor Komar, ova vrijedna donacija je rezultat velike humanitarne akcije koja je održana 11. i 12. listopada ove godine u selu Fiorini, na kojoj je zahvaljujući odazivu više od 60 izvođača, više stotina volontera i više desetaka donatora, sakupljeno 109.000,00 kuna. S ovim financijskim sredstvima mještani sela Fiorini kupili su Društvu Ford Transit kombi vozilo sa potpunom opremom koja uključuje: klimu, tempomat, audio uređaj, daljinsko zaključavanje, ABS, ASR, i još mnogo toga.

U kombi je u međuvremenu, zahvaljujući mnogobrojnim donatorima i sponzorima DDI-a, ugrađena i specijalna hidraulična dizalica za unos osoba u invalidskim kolicima, zajedno sa podnim vodilicama, pojasevima za vezanje kolica i osoba u invalidskim kolicima, webasto grijanje bez rada motora, sve vrijedno 60.000,00 tisuća kuna, a sve zajedno atestirano je u Centru za vozila Hrvatske.

Kombi vozilo 10. prosinca točno u podne, dovezli su u Društvo distrofičara Istre mještani sela Fiorini na čelu sa načelnikom Općine Brtonigla Dorianom Labinjano, a okupljene je pozdravila pulska dogradonačelnica Elena Puh Belci koja je istaknula odličnu suradnju Grada i Društva te je pohvalila vrijednu inicijativu mještana Fiorina.