Novosti

11/12/2013

Proračun za 2014. godinu stabilan, realan i orijentiran prema socijalnim davanjima

Na današnjoj konferenciji za novinare pulski gradonačelnik Boris Miletić u nazočnosti pročelnika upravnih odjela Grada Pule izvijestio je o donesenima aktima u razdoblju od 14. studenoga do 10. prosinca ove godine. Među 63 akta gradonačelnik je izdvojio neke koje o kojima će sutra raspravljati vijećnici Gradskog vijeća Grada Pule. Jedna od njih je i Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Grada Pule prema kojemu se predlaže ustrojstvo zasebnog Upravnog odjela za kulturu. "Gradsko vijeće nedavno je usvojilo Kulturnu strategiju Grada Pule u kojoj se predlaže formiranje zasebnog odjela koji će siguran sam dodatno raditi na kulturnoj promociji našega grada", kazao je Miletić.

Vijećnici će na sutrašnjoj sjednici raspravljati i o predloženom Proračunu za 2014. godinu u iznosu od 365.890.023,00 kuna. "Ovaj proračun je stabilan, prvenstveno zato što redovito izvršavamo sve svoje obaveze i itekako vodimo računa o svakoj kuni te tri put promišljamo prije nego je potrošimo", kazao je Miletić dodavši kako se i u 2014. godini namjerava zadržati visoku razinu socijalnih prava građana. Najznačajniji dio sredstava usmjeren je i na društvene djelatnosti, odnosno na predškolski odgoj, sport, kulturu i socijalnu skrb, a drugi značajan dio sredstava odnosi na izgradnju komunalne infrastrukture Pule. "Naš je cilj daljnje privlačenje novih investicija, a preduvjet zato je donošenje prostornih planova koji će kao izravnu posljedicu imati otvaranje novih radnih mjesta", poručio je Miletić.

Od ostalih akata valja izdvojiti i one o raspisivanju natječaja za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta, natječaja za prodaju poslovnih prostora te natječaja za davanje u zakup poslovnih prostora Grada Pule. Donesena je i odluka o imenovanju Povjerenstva za provedbu postupka odobravanja zahtjeva za kupnju stanova iz programa društveno poticane stanogradnje te Komisije za provedbu natječaja za davanje u zakup poslovnih prostora u vlasništvu Grada Pule, kao i Zaključak o imenovanju predstavnika Grada Pule u radni tim za realizaciju projekta Kulturring.