Novosti

17/12/2013

Boris Miletić prvi hrvatski gradonačelnik kojeg je Facebook i službeno prepoznao

Facebook stranica pulskog gradonačelnika Borisa Miletića dobila je službenu oznaku originalnosti, tj. verifikaciju od strane Facebooka. Facebook je u svibnju ove godine uveo verifikaciju službenih stranica i profila za velike brandove, službene vladine profile i stranice, te poznate osobe kako bi olakšao korisnicima praćenje osoba, vlada ili organizacija te omogućio da se takvi računi razlikuju od kopiranih ili lažnih. Jednom kad je stranica verificirana, uz naziv stranice dobije se plava kvačica potvrde. Verifikacija od strane Facebooka ne može se zatražiti, već Facebook sam radi analizu aktivnosti i širine publike te odlučuje kome verificirati stranicu i/ili profil.

Facebook stranica Borisa Miletića može se pohvaliti velikim brojem fanova, interakcija i upita građana u omjeru na broj stanovnika. Gradonačelnik ima preko 9000 fanova, a zajedno sa suradnicima iz Grada Pule mjesečno odgovori na dvjestotinjak upita građana koji pristižu na stranicu. Gradonačelnikove poruke svaki mjesec dosežu do 20 tisuća građana Pule, čime se Facebook potvrdio kao izvanredan kanal za dvosmjernu komunikaciju s građanima.

Verifikaciju je, uz stranicu Borisa Miletića, dobila i stranica istarskog župana Valtera Flega te profil Istarskog demokratskog sabora. Istarski lideri ovime su postali prvi hrvatski dužnosnici koji su dobili ovakvo priznanje od Facebooka, prije Vlade RH ili predsjednika.