Novosti

18/12/2013

Predaja ključeva stanarima POS stanova u Puli

U četvrtak, 19. studenog 2013. godine u 10 satiu Divkovićevoj ulici 8A u Šijanigradonačelnik grada Pule Boris Miletić zajedno s ministricom graditeljstva i prostornog uređenja Ankom Mrak Taritaš te direktorom Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavkom Čukeljom, podijelit će ključeve za stanove iz Programa društveno poticajne stanogradnje (POS) u Puli.

Izjave za predstavnike sredstva javnog priopćavanja predviđene su u 11 sati na istoj lokaciji.

Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu i medijski popratiti ovaj događaj.

Više o projektu POS stanovi u Puli

Programom društveno poticajne stanogradnje u Puli izgrađene su dvije  višestambene zgrade s 65 stanova koji su prodani građanima s prosječnim platežnim mogućnostima bez riješenog stambeno pitanje. Cijena kvadrata stana iznosi 872,69 eura od čega dio koji se odnosi na prijenos prava vlasništva zemljišta i opremanja komunalnom infrastrukturom iznosi ukupno 236,00 eura po metru kvadratnom, u što nije uračunat iznos komunalnog doprinosa za koji je Gradonačelnik donio odluku o potpunom oslobađanju od plaćanja u visini od ukupno 1.109.967,05 kn

Stanovi su gotovo u potpunosti prodani i u tijeku je potpisivanje još tri predugovora po prethodnoj listi, a za preostalih pet u tijeku je natječaj za utvrđivanje liste sa zaključenjem 20. prosinca ove godine.

Cijeli projekt vrijedan je 28,5 milijuna kuna, od čega je poticajnih sredstava Republike Hrvatske oko 5,7 milijuna kuna a udio Grada Pule iznosi oko 6 milijuna kuna. Gradnja je započela u svibnju 2012. godine. 
Zgrade je projektirala tvrtka ARHINGTRADE d.o.o. iz Zagreba a izvođač radova bio je RADNIK d.d. iz Križevaca, stručni nadzor obavila je tvrtka JURCON PROJEKT d.o.o. iz Zagreba.