Novosti

19/12/2013

Stanarima POS stanova u Šijani uručeni ključevi novog doma

Gradonačelnik Pule Boris Miletić i ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš, uz prisutstvo direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavka Čukelja, uručili su ključeve stanarima stanova građenih po POS programu na adresi Divkovićeva 8A i 8B u Šijani. "Iznimno me veseli što u ovo predblagdansko vrijeme možemo obradovati naše sugrađane i dodijeliti im ključeve stanova smještenih na iznimno kvalitetnoj lokaciji po cijeni od 872,69 eura, što je više nego povoljna cijena za grad Pulu", kazao je gradonačelnik Miletić te dodao da će Grad Pula nastaviti s programom poticajne stanogradnje. "Najprije ćemo napraviti istraživanje tržišta, vidjeti koje su potrebe i mogućnosti, ali mislim da je ovo jedan dobar model i s njime ćemo svakako nastaviti", naglasio je Miletić. Svoje zadovoljstvo nisu skrivali ni stanari koji su s nestrpljenjem čekali da preuzmu ključ novog doma. Da se zajedničkim snagama može puno postići istaknula je i ministrica Mrak Taritaš navevši upravo Pulu kao primjer kvalitetne suradnje grada i ministarstva. Prilikom obilaska stanova ministrica je izrazila zadovoljstvo što su svoju prvu nekretninu iznimno kvalitetne gradnje kupili po prihvatljivoj cijeni te je istaknula kako poticajna stanogradnja ide dalje u svim većim gradovima i naravno u Puli sukladno interesu građana.

Programom društveno poticajne stanogradnje u Puli izgrađene su dvije višestambene zgrade s 65 stanova koji su prodani građanima s prosječnim platežnim mogućnostima bez riješenog stambeno pitanje. Zgrade posjeduju A energetski certifikat!

Cijeli projekt vrijedan je 28,5 milijuna kuna, od čega je poticajnih sredstava Republike Hrvatske oko 5,7 milijuna kuna a udio Grada Pule iznosi oko 6 milijuna kuna.

Gradnja je započela u svibnju 2012. godine. 

Zgrade je projektirala tvrtka ARHINGTRADE d.o.o. iz Zagreba, a izvođač radova bio je RADNIK d.d. iz Križevaca, stručni nadzor obavila je tvrtka JURCON PROJEKT d.o.o. iz Zagreba.