Novosti

23/12/2013

Predstavljen kalendar "Picasso u očima djece"

Danas je u Zajednici Talijana u Puli održano predstavljanje kalendara dječjeg vrtića Rin Tin Tin za 2014. godinu. Tema kalendara je "Picasso u očima djece", a kalendar je sačinjen od crteži djece Dječjeg vrtića Rin Tin Tin. Radovi su nastali tijekom aktivnosti u ateljeu vrtića pod vodstvom odgojiteljice Sare Pancun, a svaki rad posebno je i originalno umjetničko djelo koje je svako dijete izrazilo kroz doživljaj pomno odabranih i predloženih Picassovih remek-djela. Izložbu radova djece Dječjeg vrtića "Rin Tin Tin" ugostili su i zagrebački Klovićevi dvori, a odjeci Picassa u očima djece se od sada mogu vidjeti i u novonastalom kalendaru.                                                

Predstavljanju kalendara nazočili su zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, pročelnik UO za društvene djelatnosti Erik Lukšić, pročelnica OU za odgoj i obrazovanje IŽ Patricija Smoljan, ravnateljica dječjeg vrtića "Rin Tin Tin" Tamara Brussich te Norma Zani, zamjenica Izvršnog odbora Talijanske Unije odgovorna za resor školstva Talijanske nacionalne zajednice Republike Hrvatske i Republike Slovenije.

I pulski gradonačelnik Boris Miletić osvrnuo se na izradu ovogodišnjeg kalendara: "Iznimno me raduje što je i ove godine kalendar Rin Tin Tina ugledao svjetlo dana i to ponajprije zahvaljujući vrijednim mališanima i njihovim odgajateljicama. Umjetnost je izražaj osobnosti koju valja njegovati i poticati od malih nogu, a osobno vjerujem kako se u svakom djetetu krije umjetnik. Upravo zbog toga je i poticanje djece na kreativnost važan dio njihova razvoja. Rezultat predanog rada naših najmlađih i njihovih odgajateljica je i ovaj kalendar koji nam svima daje mogućnost vidjeti svijet kroz oči, ruke i srca naše djece, za koji vjerujem da će i one nešto starije potaknuti da se prisjete kako je to biti dijete."