Novosti

23/12/2013

Krizi unatoč, i u 2013. realizirani značajni projekti

Pulski gradonačelnik Boris Miletić na tradicionalnom Caffeu sa sindacom novinare i predstavnike medija je, povodom kraja godine, podsjetio na najznačajnije događaje i projekte koji su obilježili 2013.,

Govoreći o realiziranim velikim kapitalnim projektima, Miletić je istaknuo konačno puštanje pulske rive u promet: "Dva mjeseca prije roka, u lipnju ove godine pušten je u promet dio pulske rive nakon okončane izgradnje obalnog kolektora. Preostaje još dio uređenja u dijelu Flaciusove ulice koje će se završiti u 2014. godini", kazao je gradonačelnik. Miletić je istaknuo i izgradnju kružnog toka u Šijani, kojim je jednom zauvijek riješn problem prometovanja na najkritičnijem dijelu prometnice u Istri. Spomenuo je i početak izgradnje kanala Dolinka-Pragranede u rujnu, kao i početak realizacije projekta uređenja Trga kralja Tomislava na Verudi.

Miletić je podsjetio kako je u veljači ove godine uređeno i prošireno gradsko groblje Monte Giro čime je osiguran dodatni prostor za nove ukope. U ožujku je donesena i Strategija gospodarskog razvoja Grada Pule prema kojoj će Pula svoj gospodarski rast temeljiti na znanju, a privlačenjem novih investicija otvoriti i nova radna mjesta."Grad Pula u svibnju ove godine potvrdio je visoku razinu socijalne osjetljivosti i u vrijeme gospodarske recesije, te smo u suradnji s Crvenim križem otvorili Pučku kuhinju za najpotrebitije građane", kazao je Miletić te dodao kako je za adaptaciju prostora utrošeno više od 200 tisuća kuna. Miletić je ukratko podsjetio i na zamjenu štandova na pulskoj tržnici, postavljanju pontonskog plivališta na kupalištu Mornar, uređenju Titovog parka i proslave ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

"Pula je ove godine u turističkom smislu imala rekordnu sezonu s 1,4 milijuna ostvarenih noćenja. Od lipnja do rujna u Puli je održano ukupno 448 manifestacija koje je vidjelo pola milijuna posjetitelja, s čime svakako možemo biti zadovoljni", istaknuo je Miletić.

Nagrade i priznanja Gradu Puli nisu izostale ni u 2013. godini, pa je tako Pula u veljači nagrađena nagradom za sustavnost u upravljanju komunikacijama na međunarodnoj konferenciji PRO.PR, dok je u Skoplju "e-Pula informatički servis za građane" ocijenjen među najboljim informatičkim komunikacijima u regiji prema mišljenju Instituta Svjetske banke. Osim toga, u 2013. godini Grad Pula primio je i nagradu za najbolju praksu u javnoj upravi za projekt "e-Vrtići". Govoreći o transparentnosti rada gradske uprave, gradonačelnik je istaknuo kako je u 2013. godini održao i 18 konferencija za novinare kako predstavio donesene akte i odluke, a ukupno je ih donio 615.

U sklopu druženja s novinarima, gradonačelnik je predstavio službeni kalendar Grad Pule za 2014. godinu, na kojemu je prikazano 12 reprezentativnih fotografija koje predstavljaju Pulu.