Novosti

23/12/2013

Dimitriju Kačini Giovanniniju uručena donacija

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Robert Cvek i pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić, zajedno s inicijatorom humanitarnog koncerta "Klape i prijatelji" Danielom Sponzom, danas su uručili vrijednu donaciju Puljaninu Dimitriju Kačini Giovanniniju (30) koji je nakon nesreće 2011. godine ostao invalid.

Prodajom ulaznica te donacijom Istarske županije, tvrtke Bauhaust i Crvenog križa uz potporu i organizaciju Grada Pule i tvrtke Brioni d.d. Pula, osigurano je 36.900,00 kuna što je dostatno za kupnju prijeko potrebnog gusjeničara koji će Dimitriju olakšati kretanje i uvjete života. "Drago mi je što smo uspjeli pomoći i skupiti dovoljno novaca za kupnju pomagala koji će Dimitriju povećati kvalitetu života", kazao je pročelnik Matić, dodavši kako se nada da će gusjeničar u dom mladog Puljanina stići u što kraćem roku. Daniel Sponza istaknuo je kako će i dogodine organizirati humanitarnu akciju, a s obzirom na to da su ulaznice za humanitarni koncert u INK-u planule u trenu, ubuduće će se koncerti održati barem dvije večeri za redom. Zadovoljan Dimitrij i njegova obitelj od srca su se zahvalili svima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji. "Jako je teško prevaliti sve te stepenice od stana do izlaza i zato hvala svima koji su se odazvali akciji", kazao je Dimitrij.

Svi zainteresirani koji nisu uspjeli doći do karte za koncert Tomislava Bralića i Klape Intrade u petak u INK-u, snimku koncerta mogu pogledati za Božić na pulskoj Tv Novoj u 19 sati.