Novosti

30/12/2013

Bolja organizacija prometa na pulskim ulicama

S ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu te postizanja bolje protočnosti prometnica, Grad Pula započinje sustavnu kontrolu ulica u užem gradskom prstenu.

Naime, nepropisnim parkiranjem automobila na javnim površinama, a posebno na nogostupima, zelenim površinama i ulazima u objekte, vozači, osim što krše Zakon o sigurnosti prometa na cestama, onemogućavaju normalan pristup interventnih vozila prilikom dolaska na mjesto nezgode, i pristup najugroženijih skupina pješaka, poput osoba s invaliditetom ili roditelja s malom djecom.

Stoga će pripadnici prometnog redarstva započeti s provođenjem redovite kontrole svih prometnica u užem centru grada te će na svako nepropisno parkirano vozilo najprije postaviti upozorenje koje ne podliježe novčanoj kazni, kako bi vlasnike vozila upoznali s počinjenim prekršajem, a potom i po potrebi, prekršaj sankcionirati sukladno zakonu.

Akcija će se najprije provoditi na području mjesnog odbora Arena, a u prvoj fazi obuhvatit će one ulice u kojima nakon završetka radova na prekopima, predstoji obnova postojeće prometne signalizacije i to: dio Ulice Croazia od Varaždinske do Poljane sv. Martina, dio Varaždinske od Ulice Croazia do Tesline ulice te dio Tesline od Poljane sv. Martina do Stiglicheve ulice.