Novosti

09/01/2014

Gradska knjižnica i čitaonica Pula bogatija za elektronički čitač

Veleposlanstvo SAD-a u Republici Hrvatskoj doniralo je Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula elektronički čitač u sklopu projekta "e-Readers at Your Fingertips".  Do sada je u sklopu spomenutog projekta, uključujući donaciju Puli, Veleposlanstvo doniralo 23 čitača knjižnicama diljem Hrvatske čime se nastoje promovirati nove tehnologije, korištenje elektroničkih knjiga, nove metode učenja i čitanja.

Ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula Nela Načinović izrazila je zadovoljstvo dugogodišnjom dobrom suradnjom s Veleposlanstvom SAD-a u RH i donacijom kojom će Gradska knjižnica i čitaonica Pula uvesti novu tehnologiju u čitalačke navike članove te ih dodatno razviti. Inače, prema iznijetim podacima s 13.500 upisanih članova Gradska knjižnica i čitaonica Pula odskače od hrvatskog prosjeka  s čak 7-postotnim povećanjem.

U ime gradonačelnika i svoje osobno ime veleposlanika Kennetha Mertena pozdravio je i zamjenik gradonačelnika Pule Fabrizio Radin, te mu je zaželio ugodan boravak u Puli. Dodao je kako će ova donacija omogućiti razvoj knjižnice i općenito razvoj kulture čitanja te vjeruje kako će se obostrano nastaviti suradnja s američkim veleposlanstvom na kulturnom planu.

Ravnateljica Načinović ponosno je iznijela podatke Gradske knjižnice i čitaonica Pula prema kojima se knjižnica može pohaliti s 175 tisuća knjižničkih svezaka, matičnom službom za talijansku nacionalnost koja broji oko 7.500 knjiga na talijanskom jeziku i 1.500 knjiga na engleskom jeziku. Godišnje se posudi impozantnih 300 tisuća knjiga, a dnevno u knjižnicu zna doći i do tisuću članova.