Novosti

10/01/2014

Gradu Puli odobrena sredstva za sufinanciranje energetskih pregleda građevina i energetsko certificiranje zgrada

Grad Pula ostvario je pravo na korištenje sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje provedbe energetskih pregleda građevina i energetsko certificiranje zgrada, kao opravdani procijenjeni trošak u ukupnom iznosu od 558.626,49 kuna.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost po provedenom Natječaju za prikupljanje ponuda za korištenje sredstava Fonda, dana 17. prosinca 2013. godine, na službenoj je web stranici objavio Odluku o odabiru sredstava za sufinanciranje energetskih pregleda građevina i energetsko certificiranje zgrada.

Predmet sufinanciranja su zgrade u vlasništvu jedinica lokalne samouprave, u naravi poslovne zgrade za obavljanje administrativnih poslova, zgrade tijela lokalne samouprave, zgrade za predškolsko i osnovno obrazovanje, vrtići, zgrade kulturnih namjena: kazalište, muzej te sufinanciranje energetskog pregleda javne rasvjete.

Fond dodjeljuje sredstva financijske pomoći za energetske preglede i energetsko certificiranje zgrade u vlasništvu jedinice lokalne područne (regionalne) samouprave u iznosu od 40% opravdanih troškova ulaganja zgrade/ građevine. Naprijed navedenom odlukom utvrđeno 17 zgrada/građevina za koje je odobreno sufinanciranje u ukupnom iznosu od 223.450,60 kuna, dok će ostatak sredstava sufinancirati Grad Pula.