Novosti

15/01/2014

Odbojkaši OŠ Veruda dominantno do zlata

ODBOJKAŠKO PRVENSTVO OSNOVNIH ŠKOLA GRADA PULE

U organizaciji Saveza spotova Grada Pule u dvorani osnovne škole Veli Vrh završeno je odbojkaško prvenstvo osnovnih škola u muškoj konkurenciji. 

Momčad Verude nakon što je u finalu pobijedila Giuseppinu Martinuzzi s 2 : 0 u setovima zasluženo je osvojila zlatni trofej. Na krilima Daniela Nimca Verudeži su rutinski odigrali  prvi set i završili s 13 poena razlike, odnosno 8:21. Tijekom drugog seta voditelj ekipe Verude  Saša Breščić odlučuje se za par izmjena što momčad Giuseppine Martinuzzi iskorištava te bježi na 16:9. Nakon takvog raspleta Veruda vraća svoju prvu postavu koja uspijeva izjednačiti na 17:17 i konačno pobijediti 21:17.

Veruda -Giuseppina Martinuzzi 2:0 (21:8),(21:17)

Veruda se plasirala u samu završnicu s maksimalnim brojem bodova i bez izgubljenog seta. U polufinalu ih je čekao domaćin Veli Vrh, koji je ujedno i prošlogodišnji prvak. Međutim momčad  Velog Vrha nije uspjela obraniti prošlogodišnji naslov te su se porazom  od 2:0 u setovima (16:21),(12:21) na kraju morali  zadovoljiti brončanom medaljom.

Za Verudu igrali su: Natan Dekleva, Matej Mijatović, Dino Crljenica, Daniel Nimac Grgur Višić, Ivan Ninčević, Petar Mirko Bogdanović, Milan Grenko, Aron Xhemajli, Mihael Cukon. Voditelj prof. Saša Breščić

Za Giuseppinu Martinuzzi igrali su: Matteo Pavichievaz, David Medić, Antonio Rupčić, Alberto Perković, Leo Zanchovich, Roberto Busleta, Andrej Korica, Carlo Stepanov. Voditelj prof Dalen Geromella.