Novosti

17/01/2014

Snimanje serije "Borgia" u Puli, Pazinu i Svetvinčentu

Sljedećeg tjedna u Istri snimat će scene treće i završne sezone poznate serije "Borgija" čije se snimanje sada odvija u povijesno bogatom Dubrovnika.

Filmsko platno zabilježit će naše prekrasne gradove i kulturne spomenike među kojima svakako treba izdvojiti Arenu. Snimanje se predviđa po jedan dan u Puli, Pazinu i Svetvinčentu na kojemu će biti angažirano oko 200 statista.

Treća sezona francusko-njemačko-češke serije "Borgia" redatelja Toma Fontane (autor kultne serije "Oz") prati intrige ove ozloglašene obitelji i borbe njezinih članova za moć u renesansnoj Italiji. Glavnu ulogu Rodriga Borgije odnosno pape Aleksandra VI. igra John Doman, poznat po ulogama u serijama "Oz" i "Žica", njegovog sina Cesarea igra Mark Ryder, a kćer Lucreziju Isolda Dychauk.

Nakon Dubrovnika i Istre, serija će se još snimati na Pagu, a zatim produkcija seli u Italiju. Hrvatska je odabrana nakon što su pregledane potencijalne lokacije u nekoliko zemalja poput Italije, Španjolske i Češke.

Snimanje ovog visokobudžetnog međunarodnog projekta u Hrvatskoj omogućeno je zahvaljujući programu poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra, čiji je ravnatelj na ovotjednoj konferenciji za novinare u Dubrovniku rekao da se s ovom serijom utire put ozbiljnom EU-proizvodu te da je Hrvatska jedna od tri zemlje u Europskoj uniji koja može ponuditi autentičnu arhitekturu s kraja 15. stoljeća.