Novosti

22/01/2014

Na Punti uskoro novo autobusno ugibalište

Po dovršetku radova na plinofikaciji koji se trenutno izvode u Ulici Starih statuta, započet će radovi na uređenju novog autobusnog ugibališta pa će se tako u sklopu radova u četvrtak 23. siječnja 2014. godine pristupiti uklanjanju četiriju stabala ladonje.

Obzirom da je za realizaciju autobusnog ugibališta nužno ukloniti četiri stabla ladonje koja se nalaze u drvoredu neposredno uz kolnik Ulice Starih statuta, po dovršetku radova na uređenju ugibališta, izvršit će se zamjenska sadnja stabala i ukrasnih grmova u najmanje istom ili većem broju od broja uklonjenih. Za zamjensku sadnju predviđena su stabla čempresa i ladonje i to na zelenoj površini s bočne lijeve i desne strane te iza nove nadstrešnice autobusnog stajališta, a planirana je i sadnja ukrasnog grmlja sa svrhom formiranja zelene ograde, rubno na istoj površini, s ciljem stvaranje granice između parkirnog i zelenog dijela.

Radove uklanjanja izvodit će Pula Herculanea d.o.o., a radove na uređenju ugibališta vrijedne 220.000,00 kuna izvodi trgovačko društvo Cesta d.o.o. Rok za izvođenje radova iznosi 30 radnih dana.