Novosti

22/01/2014

Odbojkašice Verude pobjednice prevensta pulskih osnovnih škola

Nakon što su prošloga tjedna dečki osvojili odbojkaško prvenstvo osnovnih škola u Puli, isti su uspjeh ponovile i odbojkašice Verude, što potvrđuje ogroman potencijal i talent koji se već godinama kuje u toj školi.

Tijekom grupne faze razigravanja Veruda i Veli Vrh imale su maksimalan učinak i bez izgubljenog seta prošle su u polufinale. Odbojkašice Velog Vrha rutinski  su odradile utakmicu protiv Kaštanjera te su se s 2:0 u setovima plasirale u finale.  Ekipa Verude je pak svoje finale osigurala preko izuzetno neugodne ekipe Vidikovca koja je, s početnim zaletom u prvom setu,  bila na korak do iznenađenja.  Djevojke s Vidikovca predvođene Sarom Cvitanović  prvi su set premoćno pobijedile rezultatom 21:12. No nakon početnog zaleta, Vidikovčanke su u drugom setu popustile i izgubile 21:8. Treći je set bio izjednačen do 8:8, no onda je  iskustvo Verude  prevladalo  za konačnih 15:10 odnosno 2:1 u setovima.

U finalnom susretu Veruda je nakon 45 minuta igre protiv Velog Vrha slavila rezultatom  15:25, 25:15, 15:11 te tako nakon prošlogodišnjeg srebra vratila zlatni trofej u svoju školu. Sjajno je utakmicu otvorila ekipa Velog Vrha smečevima Leticije Rovis koja je predvodila  svoju ekipu u prvom setu za konačnih 25:15.  Drugi set pripao je Verudi 25:15, a najzaslužnija za to bila je Tea Maras koja je sa servis crte napravila čak 10 poena  za redom  i tako dodatno motivirala cijelu ekipu za treći odlučujući set. Širina klupe ekipe Verude u zadnjem setu bila je ključna za konačnu pobjedu, naročito pri rezultatu 11:11 kada je Velovršankama  ponestalo  snage u zadnjim trenucima.

Bronca je pripala odbojkašicama Kaštanjera koje su  rezultatom 21:13 i 21:15 bile bolje od ekipe Vidikovca.

REZULTATI ZAVRŠNICE

Finale

Veruda-Veli Vrh 2:1 (15:21), (21:15), (15:11)

Treće mjesto

Kaštanjer-Vidikovac 2:0 (21:13), (21:15)

Za Verudu igrale su: Anika Derocchi , Xhyla Kelmendi, Bojana Rački, Veronika Siladić, Tea Valčić, Antonia Fabris, Maras Tea, Ana Antolović, Gabriella Gjevelekaj, Dora Rupčić, Enia Mehmedagić . Voditelj profesor Robert Dorić.

Za Veli Vrh igrali su : Ana Ivankić, Helena Vujčić, Ana Križanac, Leticija Rovis,  Natali Volarević, Ivana Volarević,  Antonia Pejazić. Voditelj profesor Bernard Rovis.