Novosti

23/01/2014

Prvi pjevački festival "Na putu do zvijezda"

Odlukom o prihvaćanju projekta prvog pjevačkog festival u Puli naziva "Na putu do zvijezda", koju je na današnjoj konferenciji za medije o aktima gradonačelnika donesenih u posljednjih mjesec dana predstavila zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, Grad Pula još jednom pokazuje kako je s razlogom nositelj naziva grad Prijatelj djece, istaknula je Puh Belci. "Projekt će stručno i pedagoški voditi Studio glazbene kreativnosti "Čarobna frula" s ciljem da se kod djece potakne kreativnost, samopouzdanje i svijest o afirmaciji pojedinca u društvu", dodala je Puh Belci. Naime, projekt je svojevrsni brend Grada Pule u kojemu će sudjelovati učenici pulskih osnovnih i srednjih škola, a aktivnosti odnosno prijave učenika započinju već početkom sljedećeg mjeseca. U svemu glavnu ulogu ima struka, stručni profesori koji će u cijelom procesu biti aktivno uključeni u glazbenom razvoju učenika. Valja naglasiti da za ovaj projekata nema nikakve participacije, odnosno troška za roditelje.

Voditeljica stručnog tima Festivala je Tatiana Giorgia, a učenike će po školama animirati i Dječje gradsko vijeće.

Nakon prijava učenika stručni žiri će provoditi pripremne radnje neophodne za sudjelovanje učenika i u konačnici odabrati polufinaliste odnosno finaliste i pobjednicu/ka koji će svoj pjevački talent sve široj publici pokazati na Dan grada Pule u svibnju.

Važnost ovog projekta leži i u činjenici da je kroz njega postignuta odlična suradnja školskih i  kulturnih ustanova, udruga te lokalne uprave i samouprave.