Novosti

28/01/2014

Malonogometno prvenstvo srednjih škola: Najboljih osam prošlo u četvrtfinale

U Domu sportova "Mate Parlov" održan je kvalifikacijski ciklus  malonogometnog prvenstva Srednjih škola Grada Pule. Nastupilo je 12 momčadi, a rezultati su bili sljedeći ; Tehnička1 - MedicinskaII 5:3 , MedicinskaI - Ind.Obrtnička5:2 , Gimnazija-MedicinskaI 4:3 , TehničkaII - Ind.Obrtnička0:3 , Gimnazija-TehničkaI 2:6 , TehničkaII -MedicinskaI  1 3:11 , EkonomskaII-Strukovna4:1 , Š.T.U.TII - Talijanska(DanteAlighieri) 9:3 , Š.T.U.TI -Strukovna3:1. Finalisti iz 2012/13  Š.T.U.T II i Medicinska  otvorili su prvenstvo visokim pobjedama 9:3 i 11:3. Prošlogodišnji dvoboj  za brončani pehar  između Ekonomske II  i  Š.T.U.T -a I  nakon šesterca pripao je drugoj momčadi Ekonomske,međutim ove  im je godine Š.T.U.T I uzvratio na samom otvaranju prvenstva  uvjerljivom pobjedom  od 9:3.  Utakmica između Ekonomske I i Š.T.U.T a II bila je posljednja na rasporedu  ali i najzanimljivija ,bio je to odlučujući dvoboj za prvo mjesto  u skupini D ,koji je na kraju zasluženo pripao Š.T.U.T.u II .

Sve su momčadi pokazali zavidno nogometno znanje ,no,najboljima su se pokazali napadači  koji su bili  šuterski raspoloženi,postignuto je 95 golova,odnosno 8 po utakmici . Trenutno su  najbolji strijelci  Ivan Macan (tehnička I) i Marin Stojčević (Medicinska) oboje s 8 golova.

U četvrtfinale ,koje se igra 2.veljače  kvalificiralo se 8 momčadi ,odnosno Ekonomska I-Tehnička I,Gimnazija-Š.T.U.T II,Medicinska I-Ekonomska II,Ind.Obrtnička-Š.T.U.T I.