Novosti

29/01/2014

Facebook stranica gradonačelnika Borisa Miletića u prvih 100 političkih profila u svijetu

Gradonačelnikov Facebook ovaj tjedan premašio je brojku od 10,000 fanova

 Facebook stranica pulskog gradonačelnika Borisa Miletića našla se u prvih 100 političkih profila u svijetu prema poretku stranice likealyzer.com, koja mjeri i analizira način upravljanja Facebook stranicama. Stranica Borisa Miletića trenutačno zauzima 67. mjesto među nekoliko tisuća analiziranih stranica političara, pri čemu je uvjerljivo najbolje rangirani domaći političar.

Facebook stranica pulskog gradonačelnika Borisa Miletića ovog je tjedna dosegnula i brojku od preko 10,000 fanova, gotovo petinu ukupnog broja stanovnika Pule. Stranica se već pozicionirala kao mjesto na kojem Puležani, ali i ostali zainteresirani, mogu dobiti informacije koje ih zanimaju o događajima u gradu, gradskim projektima, radu gradske uprave i gradonačelnika. Svaki tjedan oko 10,000 fanova aktivno sudjeluje u radu stranice postavljajući pitanja, komentirajući, lajkajući i dijeleći sadržaje, a objave dosežu i do 60,000 Facebook fanova, od čega je njih čak 22,000 Puležana.

Od svog osnutka 2010. godine stranica služi kao komunikacijski kanal putem kojeg mjesto građani postavljaju sva pitanja koja ih zanimaju iz života grada Pule, a gradonačelnik sa svojim timom odgovara na preko 200 upita mjesečno, čime se Facebook i na ovaj način potvrdio kao izvanredan kanal za dvosmjernu komunikaciju s građanima.

Kvalitetu aktivnosti stranice gradonačelnika Miletića prepoznao je i sam Facebook kada je krajem 2013. godine dodijelio stranici i službenu oznaku originalnosti, tj. verifikaciju od strane Facebooka. Verifikaciju je, uz stranicu Borisa Miletića, dobila i stranica istarskog župana Valtera Flega te profil Istarskog demokratskog sabora. Istarski lideri ovime su postali prvi hrvatski dužnosnici koji su dobili ovakvo priznanje od Facebooka, prije Vlade RH ili predsjednika Ive Josipovića.