Novosti

30/01/2014

Noć muzeja u Puli

Brojni programi, izložbe, koncerti, promocije i besplatna vodstva kroz muzejske postave bit će dostupni svim zainteresiranim građanima u ovogodišnjoj Noći muzeja u petak, 31. siječnja 2014. godine u čak 80-ak gradova Hrvatske.

Noć muzeja u Puli obilježit će Arheološki muzej Istre, Muzej suvremene umjetnosti Istre, Povijesni i pomorski muzej Istre i Sveučilišna knjižnica.

Zgrada Arheološkog muzeja Istre zbog obnavljanja zatvorena je te će se programi ovoga muzeja održati u Augustovom hramu, Muzejsko-galerijskom prostoru Svetih srca i u Areni. U Augustovom hramu u 19 sati bit će otvorena izložba "Stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine". U Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca u 20 sati bit će otvorena izložba slika pulskog akademskog slikara Roberta Paulette "Lady's Secret", a u galerijskom prostoru u podzemlju Arene u 21.30 sati nastupit će Sick Swing Orcestra.

Povijesni i pomorski muzej Istre s početkom u 18 sati donosi izložbu "Pun kufer svega - osobni putnički inventar kao odraz društvenih promjena", a u Sveučilišnoj knjižnici će od 18 do 1 sat iza ponoći biti organizirano stručno vodstvo po zbirkama, odnosno od 19 do 19.30 sati u Spomen sobi A. Smareglie na repertoaru bit će koncert iz Smareglinog opusa.

U 21 sat u Muzeju suvremene umjetnosti Istre otvorit će se izložba "Tabula Rasa - autorefleksivno, primarno i analitičko u hrvatskoj umjetnosti", dok će sat vremena kasnije na rasporedu biti DJ party.

Galerija Poola u Kandlerovoj ulici 14 bit će otvorena od 19 do jedan sat nakon ponoći.

Ulaz na sva događanja je besplatan.