Novosti

31/01/2014

Održano javno izlaganje o izmjenama i dopunama GUP-a

Nakon jučerašnjeg prijepodnevnog javnog izlaganja - stručne rasprave s predstavnicima nadležnih državnih tijela, upravnih odjela Županije i Grada te pravnim osobama s javnim ovlastima  o Prijedlogu II Ciljanih izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Pule u poslijepodnevnim satima u Zajednici Talijana o toj temi održalo se javno izlaganje za zainteresiranu javnost.

Zajednica ponuditelja kao stručni izrađivač ovih izmjena i dopuna kojeg čine Urbanistica  d.o.o. iz Zagreba i Coin d.o.o. iz Pule uz predstavnike Grada Pule, objasnili su pristiglim građanima o kakvi je izmjenama i dopunama riječ, odnosno koji su planirani sadržaji obuhvaćeni izmjenama i dopunama GUP-a Grada Pule kao preduvjet za izradu UPU-a  Sv. Katarina - Monumenti.

Naime, osnovna karakteristika područja Sv. Katarina i Monumenti, obuhvaćena nastavnim izmjenama i dopunama, očituje se u nužnosti redefiniranja iz vojnog u područje civilne namjene, uz plansko opredjeljenje za turistički razvoj i uspostavu novih gradskih funkcija.

Obzirom da je područje Sv. Katarina i Monumenti smješteno u području već izgrađenih građevnih struktura koje je potrebno zadržati, predlaže se interpolacija pojedinih sadržaja unutar tih struktura te novu gradnju samo gdje je to neophodno. Naglasak je na stvaranje ambijenta koji uključuje javne prostore, rekreacijske i sportske sadržaje i zelene površine. Važan faktor je očuvanje prostora, šumskih površina i graditeljske baštine te minimalno zadiranje u akvatorij izgradnjom novih fiksnih obala. 

Građani koji su odslušali javno izlaganje nisu imali brojna pitanja za izlagače.

Podsjetimo, javna rasprava o Prijedlogu II Ciljanih izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Pule započela je 22. siječnja i traje do 5. veljače ove godine. Javni uvid u Prijedlog II Ciljanih izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Pule može se izvršiti u prostorijama Upravnog odjela za prostorno uređenje, Forum 2, I kat, radnim danom od 9.00 do 15.00 sati te na službenoj stranici Grada Pule www.pula.hr.

Primjedbe i prijedlozi, za vrijeme trajanja javne rasprave, mogu se upisati u knjigu primjedbi, usmeno u zapisnik za vrijeme javnog izlaganja ili uputiti u pisanom obliku na adresu: Grad Pula, Upravni odjela za prostorno uređenje, Forum 2, zaključno do 5. veljače 2014. godine.