Novosti

06/02/2014

Predstavljena Odluka o imenovanju Odbora za utvrđivanje prijedloga imena ulica i trgova na području Grada Pule

Danas je u prostorijama Komunalne palače održana tiskovna konferencija o donesenim aktima gradonačelnika Grada Pule za razdoblje od 23. siječnja do 05. veljače 2014. godine. Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci predstavula je  23 donesena akta,među kojima i Odluku  o imenovanju Odbora za utvrđivanje prijedloga imena ulica i trgova na području Grada Pule. Naime, radi se o Odboru sa sedam članova iz različitih područja kulturnog i društvenog života Grada koji su zaduženi za razmatranje svih 19 dospjelih prijedloga inicijativa za imenovanje ulica i trgova u Gradu Puli. Inicijative predlažu sami građani, grupe građana i Mjesni odbori, a razmatrat će se prema postojećim i dodatnim kriterijima koje Odbor ima obvezu donijeti. Na upit novinara što će se dogoditi s dosadašnjim prijedlozima inicijativa i građana za imenovanje ulica i trgova, Biljana Čamdžić iz Upravnog odjela za prostorno uređenje pojašnjava da će se svi, i stari i novi prijedlozi uzeti u obzir i kako je ovdje riječ o imenovanju novih ulica, ne o promjenama naziva starih.

Na današnjim aktima bilo je riječi i o Odluci o prijedlogu člana Umjetničkog savjeta Pulskog filmskog festivala. Sukladno Pravilniku jednog člana savjeta imenuje ministar kulture iz redova istaknutih filmskih stručnjaka na prijedlog gradonačelnika Pule, za člana predložena je Tanja Miličić, sadašnja direktorica Kina Valli.

Donesen je i Zaključak o utvrđivanju prijedloga Rješenja o imenovanju ravnateljice Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula. Nakon provedenog javnog natječaja, predlaže se Gradskom vijeću imenovanje Gordane Jeromele Kaić, ravnateljicom Istarskog narodnog kazališta, u trećem mandatu.