Novosti

07/02/2014

Brojne manifestacije na pulskoj Tržnici ovog vikenda

U subotu, 8. veljače 2014. godine, održat će se bogat gastro program na pulskoj tržnici Centar. Pored tradicionalnih manifestacija koje organizira Tržnica d.o.o. Pula, Mirisi i okusi Istre te Eko sajam, održat će se i trinaesti po redu UcvirkenFest.

Od 9.00 do 13.00 sati moći će se kupiti autohtoni proizvodi na prostoru pored fontane i zgrade tržnice, a bit će i prilika da posjetitelji pulske tržnice degustiraju fritaju s čvarcima.

Festival čvaraka i jela od čvaraka ima već dvanaest godina iskustva. Izvršni organizator je agencija Avenue uz potporu Tržnice d.o.o. Pula, Turističke zajednice Pule i Istarske županije te Grada Pule, a važni sponzori su tvrtke Dims d.o.o. i Kompari d.o.o. iz Pule.

Tijekom višegodišnjeg gurmanskog istraživanja mogućnosti koje čvarci, ucvirki u Istri, pružaju u suvremenoj gastronomiji, organizatori su prikupili, time i sačuvali od zaborava, i više od 60 starih istarskih recepata.

Ovogodišnji program Ucvirken Festa obuhvaća dvije razine zbivanja. Prva je pripremanje velike fritaje od 1000 jaja i 12 kilograma čvaraka što će činiti oko 400 porcija koje će se besplatno podijeliti posjetiteljima.

Drugi dio aktivnosti u sklopu manifestacije je natjecanje pizzerija u pripremanju pizze sa čvarcima. Naime, u gastro natjecanju i spajanju tradicionalne kuhinje sa suvremenom, sudjelovat će gosti pizzerije iz Karlovca, Mamma mia, i iz Zadra, Pet bunara. Domaće boje nosit će predstavnici pulskih pizzerija Tivoli, Asterix i Jupiter.

Cjelokupni događaj bit će glazbeno osvježen uz note Boom benda.