Novosti

13/02/2014

Međunarodnom vojnom vježbom na Kamenjaku još jednom potvrđena dobra suradnja Grada Pule i Hrvatske vojske

Povodom održavanja Međunarodne vojne vježbe "ŠTIT2014", zamjenik gradonačelnika Grada Pule Fabrizio Radin i pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić primili su danas u Komunalnoj palači predstavnike Hrvatske vojske, satnika Elvisa Nakića i pukovnika Dragomira Govića. Ovogodišnja vježba po prvi je puta međunarodnog karaktera, a održat će se u periodu od 10. do 16. travnja 2014. godine na poligonu OS RH "Rt Kamenjak" Premantura. Inače, vježba "ŠTIT" održava se 27. godinu za redom i predstavlja vježbu s najdužom tradicijom održavanja u hrvatskim Oružanim snagama.

Prema riječima pukovnika Govića ove godine na vojnoj vježbi sudjelovat će postrojbe protuzračne obrane OS Republike Hrvatske i OS Republike Slovenije.

Dogradonačelnik Radin izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom dugogodišnjom suradnjom Grada Pule i Hrvatske vojske te istaknuo kako se nada da će se ista i dalje nastaviti na obostrano zadovoljstvo i korist.

Dogovorena međusobna suradnja je nužna da bi se vježba mogla provesti onako kako je zamišljena. Kao i prijašnjih godina tijekom održavanja vježbe velika pažnja bit posvećena očuvanju okoliša i zaštiti prirode tog zaštićenog područja.

Pukovnik Gović  istaknuo je i kako Hrvatska vojska ostvaruje visoku razinu suradnje s lokalnim civilnim zajednicama u Istri: Istarskom županijom, Gradom Pula, Općinom Medulin i Javnom Ustanovom Rt Kamenjak.