Novosti

14/02/2014

Stoja osvojila naslov

Dvorana Doma sportova "Mate Parlov" ugostila je tijekom srijede i četvrtka završnicu rukometnog prvenstva Osnovnih škola u muškoj i ženskoj konkurenciji.  Učenici Osnovne škole Stoja dominirali su na ovogodišnjem prvenstvu  pobijedivši svakog protivnika s  više od 10 gola razlike. Zadnja im je preprekana putu  za zlato u finalu bila momčad Verude  koja je na kraju poražena rezultatom 14:8. Prošlogodišnji prvaci, učenici Šijane osvojili su treće mjesto  nakon što su pobijedili Vidikovac  15:8. Najefikasniji igrač Šijane bio je Arman Ikanović koji je ujedno i prvi strijelac prvenstva s 32 postignuta gola,a odmah iza njega su Marko Kelecija iz Osnovne škole Stoja  s 30 golova  te Jure Bonić iz Verude s 24 postignuta gola.  Niti u ženskoj konkurenciji Stoja nije imala ozbiljnijeg protivnika. Nina Erceg i Dea Petrinčić  zajedno su postignule ukupno 55 golova  za Stoju,te su tako zauzele prva dva mjesta na listi strijelaca. Drugo je mjesto osvojila ekipa Vidikovca koja je porazom u finalu od Stoje, rezultatom 9:2 prošlogodišnje zlato zamijenila  srebrom. Bronca je pripala učenicama Kaštanjera nakon što su u utakmici za treće mjesto bile bolje od  Šijane 7:5. Iza Nine Erceg i Dee Petrinčić  na listi strijelaca se još nalaze Blanka Jurkota  iz škole Vidikovac sa 12 golova  te Melisa Šupuk (škola Šijana) i Nika Terzić ( iz škole Kaštanjer) sa po 7 golova.

Finalnom utakmicom rukometnog prvenstva označen je kraj  ovogodišnjeg školskog natjecanja na razini Grada Pule. Svim ekipama koje su se plasirale na županijska,međužupanijska odnosno državna prvenstava, želimo puno uspjeha te da nam se vrate sa što više zlatnih odličja.

Za Stoju (Muškarci) igrali su : Marko Kelecija, Matija Milutinović, Marko Iveša, Dominik Ban, Dean Moravac, Daniel Moravac, Damjan Milošević, Filip Bastijanić, Patrick Vujica, Valter Omerović, Arnel Jahić, Eugen Bernard Cirak Martinović.

Za Stoju (Cure): Nina Erceg, Lea Udovičić, Katarina Marija Novak, Dea Petrinčić, Mia Petrinčić, Elma Šehalji, Kaja Radošević, Petra Leverić, Marta Mišković, Andrea Tičak, Alma Smajić, Kaja Srdić, Ankica Kovač.

Rezultati završnice (Muškarci)
3.mjesto
Šijana-Vidikovac 15:8
Finale
Stoja- Veruda14:8

Rezultati završnice (Žene)

3.mjesto
Kaštanjer- Šijana7:5
Finale
Stoja- Vidikovac 9:2