Novosti

19/02/2014

Istražite svijet psihologije

Povodom 7. Tjedna psihologije u Središnjoj knjižnici će se 20. veljače 2014. godine u 18.00 sati održati predavanje "Istražite svijet psihologije".

Predavanjem "Istražite svijet psihologije" nastojat će se, na pristupačan način, razjasniti brojna područja psihologije i razbiti neutemeljene, a uvriježene mitove. Neka od pitanja koja će se rasvijetliti su Što je to psihologija?, Što rade psiholozi?, Jesu li psiholozi samo za l(j)ude?, Koja je razlika između psihologa i psihijatra?, Koriste li ljudi samo 10% mozga?, te će kroz praktične i svakodnevne primjere biti prikazano na koje sve načine psiholog može pomoći. Predavačica je Vanja Prvulović, mag.psych. i NLP trener, član Psihološke udruge za educiranje, savjetovanje i istraživanje Istraži Me te autorica na istoimenom portalu.

Tjedan psihologije prvi put je organiziran 2008. godine u sklopu obilježavanja 55. obljetnice Hrvatskog psihološkog društva. Javnost je prepoznala veliki entuzijazam i motivaciju brojnih psihologa da psihologiju približi i predstavi zajednici te se od tada Tjedan psihologije održava svake godine. Ove se godine održava od 17. do 23. veljače.