Novosti

24/02/2014

Stoja i Medicinska najuspješnije škole

Finalnim susretom rukometnog prvenstva u muškoj konkurenciji u kojem je slavila Stoja protiv Verude završilo je školsko sportsko natjecanje Osnovnih i Srednjih škola Grada Pule.

Sportska su se natjecanja odvijala na nekoliko lokacija u organizaciji Saveza sportova Grada Pule. Učenice i učenici natjecali su se u ukupno sedam sportova (Atletika, mali nogomet, rukomet, odbojka, košarka, šah i stolni tenis).  Sudjelovalo je 1277 učenika (Osnovne škole 697, Srednje škole 580)no, ono što posebno raduje je to što se ove godine natjecalo 117 učenika više nego lani. U konkurenciji Osnovnih škola najtrofejnija je škola Stoja koja je ukupno osvojila četiri zlatna pehara, dva srebrna te dva brončana. Veruda ima podjednak broj zlatnih i srebrnih odličja kao i Stoja, međutim pripalo im je ukupno drugo mjesto budući da imaju jedno brončano odličje manje od Stoje. Ukupno treće mjesto dijele škole Vidikovca i Kaštanjera svaka sa po pet pehara. Četvrto mjesto zauzela je Šijana, peto Tone Peruška i Veli Vrh, šesto Monte Zaro, sedmo Giuseppina Martinuzzi i privatna Osnovna škola Juraj Dobrila te osmo mjesto Centar.

U konkurenciji Srednjih škola, najuspješnija je u ukupnom poretku Medicinska koja je sakupila dva zlatna pehara i tri srebrna. Drugo mjesto dijele Ekonomska (2 zlata i četiri bronce) i Gimnazija (jedno zlato, tri srebra i jedna bronca), dok je treće mjesto pripalo Školi za turizam ugostiteljstvo i trgovinu sa dva naslova, jednim srebrom i jednom broncom. Četvrtu je poziciju zauzela Tehnička, petu Strukovna, šesto Industrijsko-obrtnička a sedmo Dante Alighieri (Talijanska škola).

U kategoriji Osnovnih škola po pojedinim sportovima prva su mjesta u muškoj konkurenciji osvojili:  mali nogomet Veruda, košarka Tone Peruška, odbojka Veruda,  rukomet Stoja,šah Veruda,stolni tenisu Kaštanjer,  atletika Stoja. U ženskoj su konkurenciji prva mjesta osvojili: košarka Šijana, odbojka Veruda, rukomet Stoja, atletika Vidikovac, stolni tenis Kaštanjer, šah Monte Zaro.

U kategoriji Srednjih škola po pojedinim sportovima prva su mjesta u muškoj konkurenciji osvojili: mali nogomet Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, košarka Ekonomska, odbojka Medicinska, rukomet Škola za turizam ugostiteljstvo i trgovinu, stolni tenis Tehnička. U ženskoj su konkurenciji prva mjesta osvojili: košarka Medicinska, odbojka Gimnazija, Rukomet Strukovna, stolni tenis Ekonomska

Najveći broj učenika igralo je rukomet ukupno 344, iza rukometa je odbojka sa 254, a treća je košarka sa 232 natjecatelja, dok je s druge pak strane košarka imala najveći broj gledatelja po pojedinoj utakmici (prosjek 200 gledatelja).

Sljedeće školsko prvenstvo Grada Pule počinje početkom listopada,odnosno početkom nove školske godine.