Novosti

25/02/2014

"Poduzetnički impuls 2014." osigurao pet milijuna kuna za poticanje poduzetništva i obrta

Jučer je u prostoru Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Odjela za ekonomiju i turizam "dr.Mijo Mirković" održana prezentacija Programa poticanja poduzetništva i obrta "PODUZETNIČKI IMPULS 2014.". Putem Programa poticanja poduzetništva i obrta "PODUZETNIČKI IMPULS 2013." istarskim je poduzetnicima i obrtnicima, poduzetničkim institucijama, jedinicama lokalne samouprave te ostalim korisnicima dodijeljeno ukupno 5.201.224,44 kn, odnosno odobreno je ukupno 85 projekata.

Predstavnice Ministarstva poduzetništva i obrta, Zdenka Lončar - pomoćnica ministra poduzetništva i obrta te Božena Gajica Uzelac - voditeljica Odjela za potporu izvoza predstavile su aktualne javne pozive za dodjelu bespovratnih sredstava kako bi se istarskim poduzetnicima i obrtnicima, poduzetničkim  institucijama, jedinicama lokalne samouprave i ostalim potencijalnim korisnicima bespovratnih potpora omogućila što kvalitetnija priprema i podnošenje zahtjeva za ovogodišnje natječaje. Na prezentaciji je sudjelovalo dvjestotinjak sudionika iz privatnog i javnog sektora Istarske županije.

Prezentaciju je organizirala Istarska razvojna agencija (IDA) d.o.o. u suradnji s Istarskom županijom, Ministarstvom poduzetništva i obrta, Pulskim Centrom za Poduzetništvo, Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom obrtničkom komorom.

Također, istoga dana, Istarska razvojna agencija u suradnji s BPW-om Prvim hrvatskim klubom Pula organizirala je predstavljanje "Strategije razvoja ženskog poduzetništva RH 2014-2020"  u sklopu kojega je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci održala pozdravni govor.

Više informacija te detaljnije konzultacije vezane uz prijave na ovogodišnje natječaje MINPO-a moguće je dobiti svakim radnim danom od  8.00 do 16.00 sati u Istarskoj razvojnoj agenciji (IDA) ili na web stranici: www.ida.hr.