Novosti

26/02/2014

Obilježen Međunarodni dan civilne zaštite

Pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego održali su danas već tradicionalni prijem povodom Međunarodnog dana civilne zaštite u prostorijama pulske Komunalne palače za sve pripadnike civilne zaštite.

 "Mi kao županija znamo djelovati i najbolje organizirati resurse i ljude kako bi sustav besprijekorno funkcionirao", kazao je Istarski župan te uz čestitke prisutnima nadodao kako je sustav siguran, stabilan i spreman za nadolazeću turističku sezonu.

Gradonačelnik Miletić pohvalio je suradnju Grada Pule i Istarske županije istaknuvši kako je upravo zbog istarske sloge i zajedništva ovaj sustav proglašen jednim od najboljih u Hrvatskoj. Prisjetio se nemilog događaja zapaljenog teretnog broda kada se sustav brzo aktivirao i djelovao te time pokazao svoju spremnost pri suzbijanu takvih situacija.

"Potrebno je sustav graditi od dolje prema gore što bi značilo davanje većih ovlasti gradovima i općinama uz uvjet da im službe budu podrška", naglasio je Dino Kozlevac, zamjenik načelnik Županijskog stožera civilne zaštite te nadodao kako se građani Pule i njihovi gosti mogu osjećati sigurnima.

Prijemu su nazočili i zamjenik gradonačelnika Fabrizio Radin, koji je ujedno i načelnik stožera civilne zaštite Grada Pule, zamjenik župana Miodrag Čerina, načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Denis Stipanov i ostali predstavnici služba zaštite i spašavanja iz Istre te gosti iz Italije i Slovenije.