Novosti

27/02/2014

Pulski gradonačelnik posjetio radnike u štrajku

Kao što je jučer i najavio, pulski je gradonačelnik Boris Miletić u pratnji zamjenice i svih pročelnika gradskih upravnih odjela, danas posjetio radnike Arena Modne kuće koji su šesti dan u štrajku zbog neisplate plaća od lipnja prošle godine. Radnici su gradonačelnika upoznali sa svojim problemima ističući kako žele i dalje raditi te kako jedino traže svoja prava na plaću jer, kažu, nemaju više od čega živjeti.

Pulski je gradonačelnik izrazio žaljenje što se radnici danas nalaze u takvoj situaciji istaknuvši kako je tvrtka u stopostotnom privatnom vlasništvu, ali da će Grad pomoći radnicima koliko može, ponajviše putem socijalnih programa. "Radnici su iskazali potrebu da im se pomogne u iznalaženju stručnih ljudi koji bi pomogli u radu uprave budući da je ona spala na samo jednog člana. Lokalna je zajednica i do sada pomagala, osigurali smo i županijski kredit i županijsko jamstvo putem IDA-e, a nudili smo i obročnu isplatu dugovanja prema Gradu. Kao javni sektor učinili smo sve što je u našoj moći", kazao je Miletić dodavši kako ovo poduzeće ima vrlo vrijednu imovinu koja je nakon izrade obalnog kolektora i gradskih planova uređenja pulske rive, postala još vrijednija te smatra kako bi prodajom zgrade imali šanse za opstanak.

Radnicima se obratila i direktorica Arene Snježana De Gravisi koja je nakon 13 godina provedenih u Areni, došla na mjesto direktorice kako bi tvrtku izvukla iz financijskih problema. "Kada sam došla na ovo radno mjesto tvrtka je bilježila preko 18 milijuna kuna duga i bez lipe u blagajni, a novaca nije bilo ni u štednji koja je utrošena puno prije mog dolaska", kazala je De Gravisi.

Miletić je pozvao i sve radnike da mu se i osobno obrate kako bi svakog ponaosob poslušao i poručio kako su vrata gradske uprave u svakom trenutku za sve otvorena.