Novosti

28/02/2014

Predstavljena odluka o donošenju Plana upravljanja pomorskim dobrom

Danas je u Komunalnoj palači održana 15. po redu tiskovna konferencija o 23 donesena aktaa gradonačelnika Grada Pule za razdoblje od 20. do 27. veljače 2014. godine.

Gradonačelnik Boris Miletić obrazložio je Odluka o donošenju Plana upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Pule za 2014. godinu. Temeljem ovog Plana moguće je izdavanje koncesijskih odobrenja za djelatnosti koje se mogu obavljati na pomorskom dobru, a Odlukom su naznačene i lokacije gdje se mogu obavljati navedene djelatnosti.

Predstavljena je i Odluka o osnivanju Povjerenstva za programe u prostorima kulturno-povijesnih spomenika, čija je zadaća utvrđivanje i odabir glazbeno-scenskih programa koji su od interesa za Grad Pulu, te sukladno tome predlaganje i usklađivanje termina održavanja Programa ljetnih manifestacija. Nakon što je prethodno imenovanom povjerenstvu istekao mandat, ovim Odlukom se imenuje i novo Povjerenstvo u sastavu: Jasmina Nina Kamber (predsjednica) i članovi - Edi Cukerić, Sanja Cinkopan Korotaj, Darko Komšo i Gracijano Kešac.

Gradonačelnik Miletić izdvojio je i Zaključak o prihvatu prijedloga sporazuma vezanog za postupak sufinanciranja Projekta povećanja energetske učinkovitosti u zgradarstvu u nestambenim zgradama.

Tako su na objektu Dječji vrtić Monte Zaro sufinancirani troškovi materijala i opreme te pripadajućih radova zamjene postojeće i ugradnje nove energetski učinkovite vanjske stolarije i sanacije fasade.

Zgrada OŠ Stoja djelomično je prilagođena potrebama učenika s invaliditetom. Škola raspolaže pristupnom rampom za osobe smanjene pokretljivosti, a ima prilagođen i jedan sanitarni čvor. Daljnja prilagodba u OŠ Stoja, sukladno danas spomenutoj Odluci izvršit će se ugradnjom vertikalne podizne platforme koja bi omogućila učenicima s invalidskim kolicima pristup katu škole.

Danas su na konferenciji za tisak predstavljene i dvije Odluke o uporabi poslovnih prostora na vrijeme od 10 godina, bez naknade. Sukladno ovoj oduli Grad Pula Centru je za pomoć i njegu Pula na uporabu dodijelio prostor od 32 m² u Gundulićevoj ulici br. 23. u svrhu obavljanja humanitarne djelatnosti i brige za starije i nemoćne osobe. Udruzi "Ekop - Istra" koja se bavi ekološkom poljoprivredom i zaštitom okoliša, daje se na uporabu prostor od 53 m², u Koparskoj ulici broj 58.