Novosti

10/03/2014

Umjetnošću protiv nasilja

Ovoga je vikenda u  Istarskom narodnom kazalištu Gradskom kazalištu Pula, u galeriji Vincent iz Kastva, otvorena putujuća umjetnička izložba u sklopu projekta Međunarodne humanitarne akcije "Umjetnošću protiv nasilja". Izložba je svoje putovanje započela krajem siječnja u Zagrebu,nakon čega se preselila u Maribor te  naposljetku i u Pulu, gdje će svi zainteresirani izložena djela moći pogledati do 22. ožujka.

Međunarodna humanitarna akcija posvećena je djeci žrtvama nasilja u obitelji, a dio prihoda od prodaje izloženih djela namijenjen je školovanju djece žrtava obiteljskog nasilja. Prikupljena sredstva s pulske izložbe dodijelit će se za školovanje troje djece iz Ližnjana, koja žive u tri različite udomiteljske obitelji.

Na izložbi svoje radove izložili su umjetnici Ante Živković Fošar, Sašo Petroševski Novak, Božidar Škofač, Vera Antolić, Aleksandra Rotar, Sonja Milotić Šesto, čuka Siroglavić, Loreta Buršić i Katja Majer. U projektu sudjeluju Lions klubovi iz Zagreba, Pule, Maribora i Portoroža. Partner projekta je Društvo naša djeca Ližnjan, a zlatni sponzor Grad Pula.