Novosti

12/03/2014

U završnicu "Pula pjeva" plasirano 16 natjecatelja

Pred punom dvoranom Dječjeg kreativnog centra društva "Naša djeca" prošli petak nastupilo je 34 od ukupno 35 polufinalista, učenika osnovnih i srednjih škola Grada Pule. U završnicu prvog pjevačkog festivala pod nazivom "Na putu do zvijezda - Pula pjeva" plasiralo se njih 16, 8 učenika iz osnovnih i 8 iz srednjih škola, koji su svojim hrabrim i nadasve originalnim nastupima te pjevanjem poput pravih profesionalaca, bez imalo treme, osvojili žiri i publiku koja je pljeskom i poklicima bodrila natjecatelje.

Stručni žiri je ocjenjivao prema istim kriterijima: intonacija, vokalna izvedba, scenski nastup te opći dojam. Ocjenjivalo se ocjenama od 1 do 10 te je svaki natjecatelj mogao osvojiti maksimalno 40 bodova po članu. Članovi Stručnog žirija na dvodnevnim audicijama bili su Sofija Cingula, profesorica solo pjevanja; Sabina Vidulin, docentica na Odjelu za glazbu pri Sveučilištu "Juraj Dobrila", Emanuela Pinzan-Chivalaon, profesorica glazbene kulture; Gabrijela Galant  Jelenić, pjevačica, i Franko Krajcar, pjevač.

Ovim putem se pozivaju svi finalisti da u subotu, 15. ožujka 2014. godine u 12,30 sati dođu na dogovor u Osnovnu školu "Kaštanjer".

Listu s rezultatima natjecatelja plasiranih u završnicu 1. dječjeg pjevačkog festivala "Pula pjeva" možete pogledati ovdje.

Snimke s audicija i polufinala 1. Dječjeg pjevačkog festivala "Pula pjeva" mogu se pogledati svake subote u 15.00 sati na programu TV NOVE i online na web stranici www.tvnova.hr.