Novosti

14/03/2014

Dodijeljene nagrade za najbolje sportaše, ekipe i klubove Pule

U pulskom Domu hrvatskih branitelja, Savez sportova Grada Pule upriličio je svečanost na kojoj su se nagradili najbolji pojedinci, ekipe i sportski djelatnici za prošlu godinu. Glasačko tijelo u kojem su bili predstavnici izvršnih i Upravnih odbora sportskih udruga među 39 kandidata najbolje su proglasili u osam kategorija. Dodjeli je uz ostale uzvanike prisustvovala i pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marijanović.

Kod muškaraca uvjerljivo najbolji bio je boksač Marko Čalić, a među ženama članica Atletskog kluba Istra Barbara Belušić. Judo klub Istarski borac proglašen je najboljom miškom ekipom, dok titulu najbolje ženske nosi Atletski klub Istra.

Perspektivni sportaši lani su se nametnuli u Triatlon klubu Pula gdje treniraju laureati Kiara Peruško i Luka Paliska. U kategoriji sportaša s invaliditetom nova priznanja dobili su Mirjana Ružnjak i Davor Komar. Za klupske uspjehe nagrađeno je i Društvo sportsko - ritmičke gimnastilke Gazela.

Boris Siljan, Anton Peruško i Anton Ilić su ovogodišnji dobitnici nagrada Saveza sportova Grada Pule za predani, višegodišnji rad u sportu. Za okrugle obljetnice sportskoga rada od 25 do 70 godina nagrađeni su Judo klub Istarski borac, Plivački klub Pula i Sportsko društvo Hakl.