Novosti

20/03/2014

Plinofikacija Istarske ulice

Od ponedjeljka 24. ožujka 2014. godine na dijelu Istarske ulice, od Ulice Dubrovačke bratovštine do Zadarske te na dijelu Giardina, od Zadarske do Zagrebačke ulice, izvodit će se radovi na rekonstrukciji postojeće mreže gradskog plina u sklopu plinofikacije naselja Arena.  Ukoliko vremenski uvjeti i drugi čimbenici dozvole planirani dovršetak radova predviđa se do Uskrsa.

Radove će izvoditi Plinara d.o.o. i Monte Serpo d.o.o. Pula, a nadzor će obavljati tvrtka Pontifex d.o.o. Pula. Nakon završetka plinofikacije tvrtka Cesta d.o.o. izvršit će asfaltiranje navedenih prometnica u punoj širini.

Za vrijeme radova promet na dijelu Istarske ulice odvijat će se uz privremenu regulaciju prometa, dok će na Giardinima biti uvedena i semaforska signalizacija za naizmjenično propuštanjem vozila javnog gradskog prijevoza. U regulaciji prometa pomoći će i Prometna jedinica mladeži.

Nakon Uskrsa slijedi nastavak plinofikacije Istarske ulice od Ulice Dubrovačke bratovštine prema Areni.

Uključujući predmetnu plinofikaciju, novom plinskom mrežom kojom se osigurava korištenje sigurnijeg, kvalitetnijeg i jeftinijeg energenta u kućanstvima, zaokruženo je preko 90 posto područja grada Pule, a ostatak se planira finalizirati do ljeta 2015. godine.

Molimo vozače na strpljenje i poštivanja privremene prometne regulacije.