Novosti

20/03/2014

Pula domaćin manifestacije "Dani Sarajeva u Istri"

Grad Pula nadolazećeg vikenda bit će domaćin "Dana Sarajeva u Istri". Svi zainteresirani od 21. do  24. ožujka 2014. godine u hotelu Velanera, moći će uživati u bogatom programu ove manifestacije, predstavljene na konferenciji za novinare koja je održana danas u Komunalnoj palači.

"Obrtnička komora Istarske županije u suradnji s Obrtničkom komorom Federacije Bosne i Hercegovine osmislila je ovu manifestaciju s ciljem unapređenja gospodarske suradnje te prezentacije gastronomske kulture i tradicije", kazao je predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Mario Paliska, posebno naglasivši veliku potporu koju su manifestaciji pružili Grad Pula i Istarska županija. Pročelnik Kabineta župana Duško Kišberi nadodao je kako mu je iznimno drago što se gaje partnerski odnosi sa Sarajevom te kako vjeruje u uspjeh ove manifestacije.

Predsjednik Ceha ugostitelja Obrtničke komore Istarske županije Dušan Černjul pobliže se osvrnuo na sam program "Dana Sarajeva u Istri". Kazao je kako je povezivanje Sarajeva,  Istarske županije i Grada Pule započelo druženjem u Sarajevu od 24. do 27. siječnja ove godine, kada su održani "Dani Istre u Sarajevu". Tom prigodom sarajevsko - istarski tim kuhara u hotelu "Europe" uzvanicima jei građanima Sarajeva prezentirao istarske specijalitete, ulja, vina i ostale autohtone proizvode.

Kao pobratim grada Sarajeva Pula je uzvratila gostoprimstvo ugostivši "Dane Sarajeva u Istri". Hotel "Velanera" će tokom četiri dana, počevši od petka navečer, posjetiteljima ponuditi autohtone bosanske i sarajevske specijalitete ukomponirane u dva menija po cijeni od 120,00 kuna po meniju. Također bit će organizirane i radionice pripreme autohtonih jela te prezentacije i degustacije kave, čajeva i vina. Svi zainteresirani mogu rezervirati svoje mjesto na broj telefona 052/300-620, 091/208-6211 ili putem mail adrese: velanera@velanera.hr.

Delegaciju Sarajeva, koju je predstavio tajnik Obrtničke komore Istarske županije Eros Sorić, čine ministar razvoja, poduzetništva i obrta Bosne i Hercegovine Sanjin Halimović, zamjenik gradonačelnika Sarajeva Sahrudin Sarajčić te načelnik Općine Stari Grad - Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić.